Στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο "Charles de Gaulle" τον Φεβρουάριο

Στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο "Charles de Gaulle" τον Φεβρουάριο

Το αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ

Για τη Μεσόγειο θα αποπλεύσει τον επόμενο μήνα το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της χώρας Φλοράνς Παρλί. Το αεροπλανοφόρο θα μετάσχει κυρίως στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία.

«Το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» και η αεροναυτική συνοδεία του, βγαίνουν ξανά στη θάλασσα στις αρχές Φεβρουαρίου: σε αυτήν την αποστολή, που αποκαλείται «Κλεμανσό 2022», θα συμμετάσχει κυρίως στην επιχείρηση Inherent Resolve κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Λεβάντε» σημείωσε η Παρλί στο twitter.

Κάνοντας λόγο για ένα «εξαιρετικό εργαλείο ισχύος και επιρροής» η Γαλλίδα υπουργός σημείωσε ότι το αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει επίσης σε πολλά γυμνάσια, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό διαφόρων εταίρων της Γαλλίας «και θα συμβάλει στην αυτόνομη εκ μέρους μας αξιολόγηση της κατάστασης, που είναι απαραίτητη για μια δύναμη όπως η Γαλλία».
 

Από την πλευρά του, ο ναύαρχος Ζιλ Μπουαντεβεζί, επικεφαλής της θαλάσσιας ζώνης της Μεσογείου επισήμανε ότι το ¼ του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου περνά από τη Μεσόγειο. «Στη Λιβύη, ορισμένες παραστρατιωτικές οργανώσεις κάνουν εμπόριο όπλων προς το Σαχέλ καθώς και διακίνηση ανθρώπων προς την Ευρώπη», σχολίασε.
 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ