Στην πόρτα της εξόδου εκατοντάδες μηχανικοί της Google

Newsroom
Newsroom

Οι μειώσεις προσωπικού συμβαίνουν είναι αντιμέτωπη με τις ανταγωνιστικές προσφορές τεχνητής νοημοσύνης 

Η Google της Alphabet Inc. απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους που εργάζονται στην υπηρεσία Google Assistant, τον τομέα hardware και τις ομάδες μηχανικών, καθώς συνεχίζει την προσπάθεια περικοπής του κόστους.

Οι μειώσεις προσωπικού συμβαίνουν, καθώς η βασική δραστηριότητα της Google ως μηχανής αναζήτησης, είναι αντιμέτωπη με τις ανταγωνιστικές προσφορές τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft Corp. και της OpenAI, δημιουργού του ChatGPT. Σε κλήσεις με επενδυτές, τα στελέχη της Google δεσμεύτηκαν να εξετάσουν προσεκτικά τις δραστηριότητές τους για να εντοπίσουν τα σημεία όπου μπορούν να κάνουν περικοπές και να απελευθερώσουν πόρους για να επενδύσουν στις μεγαλύτερες προτεραιότητές τους.

«Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2023, πολλές ομάδες μας έκαναν αλλαγές για να γίνουν πιο αποτελεσματικές, να δουλέψουν καλύτερα και να ευθυγραμμίσουν τους πόρους τους με τις μεγαλύτερες προτεραιότητες των προϊόντων τους», ανέφερε εκπρόσωπος της Google σε δήλωσή του. «Ορισμένες ομάδες συνεχίζουν να κάνουν τέτοιου είδους οργανωτικές αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν κάποιες καταργήσεις ρόλων σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η μητρική Alphabet δήλωσε ότι θα περικόψει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, περισσότερο από το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Αυτό προκάλεσε σοκ στη Silicon Valley. Αλλά η εταιρεία συνέχισε να κάνει πιο περιορισμένες περικοπές κατά τη διάρκεια του 2023, συμπεριλαμβανομένων απολύσεων σε ομάδες που επικεντρώνονται στην πρόσληψη προσωπικού, σε προϊόντα ειδήσεων και στην εφαρμογή χαρτογράφησης Waze, σύμφωνα με το newmoney.gr.

Ενώ ο μεγάλος γύρος περικοπών τον Ιανουάριο του 2023 είχε γνωστοποιηθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alphabet Σουντάρ Πιτσάι, οι φετινές μειώσεις ανακοινώθηκαν από χαμηλότερου επιπέδου στελέχη, όπως οι αντιπρόεδροι και στελέχη του τμήματος προσωπικού, όπως ανέφεραν ένας νυν και ένας πρώην εργαζόμενος.

Η Amazon.com Inc. προχώρησε επίσης σε απολύσεις εκατοντάδων υπαλλήλων στην επιχείρηση Prime Video και τα στούντιο αυτή την εβδομάδα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άλλος μεγάλος γύρος απολύσεων στη Silicon Valley.

Η Ένωση Εργαζομένων της Alphabet, η οποία εκπροσωπεί ορισμένους από τους εργαζομένους της, επέκρινε τις περικοπές θέσεων εργασίας σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο X, πρώην Twitter.

«Απόψε, η Google ξεκίνησε έναν ακόμη γύρο άσκοπων απολύσεων. Τα μέλη και οι συνεργάτες μας εργάζονται σκληρά κάθε μέρα για να δημιουργήσουν σπουδαία προϊόντα για τους χρήστες μας και η εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει να απολύει τους συναδέλφους μας, ενώ κερδίζει δισεκατομμύρια κάθε τρίμηνο. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι οι θέσεις εργασίας μας να είναι ασφαλείς!», ανέφερε η ομάδα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ