Συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποσταθεροποίηση λίγων λεπτών λόγω κατά λάθος λειτουργίας των προωθητήρων της νέας ρωσικής μονάδας που προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Συναγερμός σήμανε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όταν προσδέθηκε η ρωσική μονάδα Νάουκα ύστερα από την εκτόξευσή της από το κοσμοδρόμιο του Μπαικονούρ και ταξίδι 8 ημερών.

Για 47 λεπτά ο σταθμός έχασε τον έλεγχο του προσανατολισμού του όταν οι προωθητήρες της νεοαφιχθεισας μονάδας τέθηκαν σε λειτουργία κατά λάθος και απρόσμενα, μετακινώντας τον σταθμό 45 μοίρες εκτός θέσης και θετοντας την επικοινωνια εκτος λειτουργίας για λιγα λεπτα». Η θέση του σταθμού αποτελεί κλειδί για τη λήψη ενέργειας από ηλιακούς συλλέκτες και για την επικοινωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΑΣΑ με τις επιχειρήσεις επαναφοράς ανακτήθηκε η θέση.«Ο σταθμός είναι ξανά σε έλεγχο θέσης και σε καλή κατάσταση».

Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τους επτά αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι κοσμοναύτες θα χρησιμοποιήσουν τη νέα ρωσική μονάδα για τη διεξαγωγή πειραμάτων, για την αποθήκευση φορτίου, ως χώρο ανάπαυσης ενώ διαθέτει άλλη μία τουαλέτα για το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ