Συνεχίζει να υπάρχει υψηλός κίνδυνος λιμού σε όλη τη Γάζα

Newsroom
Newsroom

Σύμφωνα με διεθνές παρατηρητήριο επισιτιστικής ασφάλειας

Ο υψηλός κίνδυνος λιμού εξακολουθεί να υπάρχει σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας καθώς η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζεται και η ανθρωπιστική πρόσβαση είναι περιορισμένη, σύμφωνα με την εκτίμηση του διεθνούς παρατηρητηρίου επισιτιστικής ασφάλειας.

Πάνω από 495.000 άνθρωποι, ή πάνω από ένα πέμπτο του πληθυσμού της Γάζας, βρίσκονται αντιμέτωποι με το πιο σοβαρό, καταστροφικό επίπεδο επισιτιστικής ανασφάλειας, σύμφωνα με επικαιροποιημένη αναφορά του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Ταξινόμησης Επισιτιστικής Ασφάλειας (Integrated Food Security Phase Classification -IPC), σε αντίγραφο της οποίας είχε πρόσβαση το Reuters πριν από την προγραμματισμένη της δημοσιοποίηση αργότερα σήμερα.

Το IPC ανέφερε ότι οι αυξημένες παραδόσεις τροφίμων και διατροφικών υπηρεσιών στη βόρεια Γάζα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο φάνηκαν να έχουν υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της πείνας στην περιοχή, όπου το υποστηριζόμενο από τον ΟΗΕ παρατηρητήριο έχει ήδη προβλέψει ότι είναι πιθανός ένας λιμός.

Δήλωσε, ωστόσο, ότι οι βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν τον Απρίλιο μπορεί να αντιστραφούν γρήγορα.

«Ο ανθρωπιστικός χώρος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζει να συρρικνώνεται και η δυνατότητα ασφαλούς παροχής βοήθειας στους πληθυσμούς μειώνεται. Η πρόσφατη πορεία είναι αρνητική και ιδιαιτέρως ασταθής», ανέφερε η επικαιροποιημένη αναφορά του IPC.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ