Σύνοδος COP26 για το κλίμα: Διαδηλωτές ζητούν έργα και όχι λόγια

Σύνοδος COP26 για το κλίμα: Διαδηλωτές ζητούν έργα και όχι λόγια

Περισσότεροι από 20.000 εκπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες του κόσμου δίνουν το παρών στις διαπραγματεύσεις.

Περισσότεροι από 120 παγκόσμιοι ηγέτες συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη για τις πιο κρίσιμες συνομιλίες στην ιστορία, με θέμα την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας και ευφάνταστα δρώμενα, πολίτες ζητούν από τους ισχυρούς να δράσουν εδώ και τώρα

Την κρισιμότητα της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26 τόνισαν οι επικεφαλής κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών στη Γλασκώβη.

Περισσότεροι από 20.000 εκπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες του κόσμου δίνουν το παρών στις διαπραγματεύσεις. Μεγάλος αριθμός ειδικών για το κλίμα, ακτιβιστών και δημοσιογράφων μετάβησαν επίσης στη Σκωτία.

Κατά την έναρξη της ολομέλειας στην COP26 ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε πως βρισκόμαστε «ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα» και «χρειάζεται να δράσουμε τώρα». Η ανθρωπότητα έχει ξεμείνει από χρόνο είπε και αν οι ηγέτες δεν επιδείξουν σοβαρότητα σήμερα, «τότε θα είναι πολύ αργά για τα παιδιά μας να δράσουν αύριο».

Χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία αντιμετωπίζουν πιέσεις για να ενισχύσουν τις δεσμεύσεις τους σε θέματα όπως ο άνθρακας και η αποψίλωση των δασών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ