Τέλος εποχής για τον Μέρντοχ: Αποχωρεί από την προεδρία του Fox News

Newsroom
Newsroom

Υπενθυμίζεται ότι από το Fox αποχώρησε πριν από μερικούς μήνες και ο διάσημος παρουσιαστής Tucker Carlson μετά τα αποτυχημένα νούμερα τηλεθέασης

Από τη θέση του προέδρου του Fox News αποχωρεί ο Ρούπερτ Μέρντοχ. Σύμφωνα με τον CNBC, η αποχώρηση του 92χρονου μεγιστάνας των ΜΜΕ θα ανακοινωθεί επίσημα τον Νοέμβριο, οπότε και ο Μέρντοχ θα ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος. Ο Lachlan Murdoch, ένας από τους γιους του, θα γίνει ο μοναδικός πρόεδρος της News Corp και θα συνεχίσει ως εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fox Corp.

«Οι εταιρείες μας είναι ισχυρές, όπως και εγώ», είπε ο Μέρντοχ σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους του. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια – σίγουρα είμαι και σκοπεύω να είμαι εδώ για να συμμετάσχω σε αυτά. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και, τελικά, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη».

 

Ο Μέρντοχ αποχωρεί από τα διοικητικά συμβούλια αμέσως μετά τη συμφωνία της Fox News να πληρώσει ένα διακανονισμό 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων για δυσφήμιση της Dominion Voting Systems για ψευδείς ισχυρισμούς ότι τα μηχανήματα της εταιρείας επηρέασαν τις εκλογές του 2020 μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Για όλη την επαγγελματική μου ζωή, ασχολούμαι καθημερινά με ειδήσεις και ιδέες, και αυτό δεν θα αλλάξει», είπε ο Μέρντοχ στο σημείωμά του προς τους υπαλλήλους, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει διαφορετικούς ρόλους.

Το σημείωμα του Μέρντοχ

Αυτό είναι το πλήρες σημείωμα του Mέρντοχ προς τους υπαλλήλους όπως δημοσιεύθηκε στο CNBC:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να μεταβώ στο ρόλο του Ομότιμου Προέδρου στο Fox και News. Για όλη μου την επαγγελματική ζωή ασχολούμαι καθημερινά με νέα και ιδέες και αυτό δεν θα αλλάξει. Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναλάβω διαφορετικούς ρόλους, γνωρίζοντας ότι έχουμε πραγματικά ταλαντούχες ομάδες και έναν παθιασμένο ηγέτη με αρχές (Lachlan), ο οποίος θα γίνει ο μοναδικός Πρόεδρος και των δύο εταιρειών.

Ούτε η υπερβολική υπερηφάνεια ούτε η ψεύτικη ταπεινοφροσύνη είναι αξιοθαύμαστες ιδιότητες. Αλλά είμαι πραγματικά περήφανος για όσα πετύχαμε συλλογικά μέσα στις δεκαετίες, και οφείλω πολλά στους συναδέλφους μου, των οποίων η συμβολή στην επιτυχία μας μερικές φορές δεν γίνονταν ορατή εκτός εταιρείας, αλλά την οποία εγώ εκτιμώ βαθύτατα. Είτε οι οδηγοί φορτηγών που διανέμουν τα χαρτιά μας, οι καθαρίστριες που μοχθούν όταν φύγουμε από το γραφείο, οι βοηθοί που μας υποστηρίζουν είτε οι εξειδικευμένοι χειριστές πίσω από τις κάμερες ή τον υπολογιστή, θα ήμασταν λιγότερο επιτυχημένοι και θα είχαμε λιγότερο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία χωρίς την καθημερινή αφοσίωσή σας.

Οι εταιρείες μας είναι ισχυρές, όπως και εγώ. Οι δυνατότητές μας υπερβαίνουν κατά πολύ τις εμπορικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια – σίγουρα είμαι, και σκοπεύω να είμαι εδώ για να συμμετάσχω σε αυτά. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και, εν τέλει, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη.

Ο πατέρας μου πίστευε ακράδαντα στην ελευθερία και ο Lachlan είναι απόλυτα αφοσιωμένος στον σκοπό αυτό. Οι αυτοεξυπηρετούμενες γραφειοκρατίες επιδιώκουν να φιμώσουν εκείνους που θα αμφισβητούσαν την προέλευση και τον σκοπό τους. Οι ελίτ περιφρονούν ανοιχτά όσους δεν είναι μέλη της σπάνιας τάξης τους. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης συναναστρέφονται με αυτές τις ελίτ, αντί να επιδιώκουν την αλήθεια.

Στο νέο μου ρόλο μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα εμπλέκομαι καθημερινά στον διαγωνισμό ιδεών. Οι εταιρείες μας είναι κοινότητες και θα είμαι ενεργό μέλος της κοινότητάς μας. Θα παρακολουθώ τις εκπομπές μας με κριτικό μάτι, θα διαβάζω τις εφημερίδες και τους ιστότοπους και τα βιβλία μας με πολύ ενδιαφέρον και θα επικοινωνώ μαζί σας με σκέψεις, ιδέες και συμβουλές. Όταν επισκέπτομαι τις χώρες και τις εταιρείες σας, μπορείτε να περιμένετε να με δείτε στο γραφείο αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Ανυπομονώ να σας δω όπου κι αν εργάζεστε και όποια κι αν είναι το πεδίο ευθύνη σας. Και σας προτρέπω να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για να βελτιώσετε τον κόσμο στον οποίο ζούμε».

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ