Θυελλώδεις άνεμοι στη βόρεια Γαλλία - 250.000 σπίτια χωρίς ρεύμα

Θυελλώδεις άνεμοι στη βόρεια Γαλλία - 250.000 σπίτια χωρίς ρεύμα

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου επηρέασαν τις ακτές της Νορμανδίας έως και 175 χλμ. την ώρα.

Η καταιγίδα Aurora, που έφτασε στη Γαλλία από τον κοντινό Ατλαντικό, έφερε «θυελλώδεις ανέμους» τη νύχτα από την Τετάρτη έως την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στο βόρειο μισό της χώρα. Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου επηρέασαν τις ακτές της Νορμανδίας έως και 175 χλμ. την ώρα.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει 250.000 μετά το πέρασμα της καταιγίδας στα βόρεια της Γαλλίας.

Αυτή την Πέμπτη, αναμένεται «βροχερή και θυελλώδης αναστάτωση» σε ένα μεγάλο μέρος στο βόρειο μισό της χώρας. Το Weather Channel έχει θέσει τέσσερα τμήματα σε πορτοκαλί επαγρύπνηση για «βίαιους ανέμους»: Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse και Moselle. Το Météo France προσθέτει τα Val-d'Oise, Yvelines, Essonne, Paris, Seine-et-Marne, Aisne και Ardennes.

Η τοπικά βίαιη νυχτερινή καταιγίδα στην Άνω Νορμανδία και νότια της Πικαρδίας μετατοπίζεται προς την περιοχή του Παρισιού, και την περιοχή Καμπανία-Αρδένες. Μάλιστα στην περιοχή του Ile-de-France καταγράφηκνα άνεμοι 109 χλμ/ώρα.

Στην περιοχή του Παρισιού, η κυκλοφορία του σιδηροδρόμου RER διακόπηκε σε πολλά σημεία.Επιπλέον σταμάτησαν τα τρένα στη Νορμανδία, αλλά και οι γραμμές στο έδαφος Καμπανία-Αρδένες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ