Τουλάχιστον 50 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας στην πολιτεία Νουέβο Λεόν

Τουλάχιστον 50 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας στην πολιτεία Νουέβο Λεόν

Τουλάχιστον 47 τρόφιμοι και τρία στελέχη του προσωπικού έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας στην βόρεια πολιτεία Νουέβο Λεόν, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Τετάρτη. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εστίες που έχουν εντοπιστεί στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας της πολιτείας Νουέβο Λεόν, ο Μανουέλ δε λα Ο, διευκρίνισε ότι στον οίκο ευγηρίας αυτόν, τον Casa de Retiro Luis Elizondo, ζουν 98 τρόφιμοι και εργάζονται 48 άνθρωποι. Το γηροκομείο βρίσκεται στον δήμο της Γουαδαλούπε, ανατολικά της πολιτειακής πρωτεύουσας Μοντερέι.

Ο Μανουέλ δε λα Ο ανέφερε ακόμη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των τροφίμων του γηροκομείου είναι τα 84 έτη, ότι το 40% πάσχει από διαβήτη και το 45% έχει αρτηριακή υπέρταση, τονίζοντας πως αποτελούν «ομάδα υψηλού κινδύνου».

Σύμφωνα με τον Δε λα Ο, οι 50 ασθενείς που επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 βρίσκονται σε «σταθερή» κατάσταση και τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής γιατρός του γηροκομείου Φερνάντο Κουαντρό δήλωσε ότι το προσωπικό άρχισε να παρατηρεί συμπτώματα σε ορισμένους από τους γηραιότερους τροφίμους το Σάββατο, προτού γίνουν διαγνωστικά τεστ.

Σε πολλές χώρες του κόσμου, ειδικά στην ηπειρωτική Ευρώπη, τα γηροκομεία δέχθηκαν πολύ βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο Μεξικό ως χθες Τετάρτη καταγράφονταν 2.704 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 27.634 κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, η οποία γειτονεύει με τις ΗΠΑ, είχαν καταγραφεί 29 θάνατοι επί συνόλου 909 κρουσμάτων.

Ο Δε λα Ο είπε πως τα πρώτα στοιχεία ωθούν τις αρχές να εκτιμούν πως ο ιός άρχισε να μεταδίδεται άθελά του από μάγειρα που εργαζόταν στο γηροκομείο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ