Τουρισμός: Η Ισπανία δεν είναι πια ο top ευρωπαϊκός προορισμός

Τουρισμός: Η Ισπανία δεν είναι πια ο top ευρωπαϊκός προορισμός
Newsroom
Newsroom

Ποια χώρα πήρε τον τίτλο

Εχασε τα σκήπτρα του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού της Ευρώπης η Ισπανία, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων, τώρα που τα ταξίδια επιστρέφουν έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας και περιορισμών στις μετακινήσεις.

Από τον Μάρτιο του 2022, η Βρετανία ξεπέρασε την Ισπανία για να γίνει ο κορυφαίος προορισμός για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, σύμφωνα με έκθεση της Mastercard για τις φετινές ταξιδιωτικές τάσεις.

Η αναβίωση του Ηνωμένου Βασιλείου ως hot spot για τα ταξίδια οφείλεται εν μέρει στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει όλους τους εναπομείναντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας το τέλος των μέτρων σχεδόν δύο ετών. Αυτά περιελάμβαναν ακριβά τεστ Covid και καραντίνα, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Μόλις χαλαρώθηκαν οι περιορισμοί για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κρατήσεις πτήσεων αυξήθηκαν από 59% κάτω από τα επίπεδα του 2019, σε 40% πάνω από την περίοδο πριν από την πανδημία σε περίπου έξι εβδομάδες, δείχνει η έκθεση. Οι ταξιδιώτες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική συρρέουν επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

 «Εάν οι κρατήσεις πτήσεων συνεχίσουν με τον τρέχοντα ρυθμό τους, εκτιμάται ότι θα πετάξουν 1,5 δισεκατομμύρια περισσότεροι επιβάτες παγκοσμίως το 2022 σε σύγκριση με πέρυσι», αναφέρει η έκθεση. Η Ευρώπη θα δει τη μεγαλύτερη αύξηση, με 550 εκατομμύρια περισσότερες πτήσεις που προβλέπεται να κρατηθούν φέτος σε σύγκριση με το 2021.

 

 

Πηγή: moneyreview.gr / Φωτογραφία από Michelle Raponi από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ