Τσαβούσογλου: Ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία οι Ρώσοι ολιγάρχες

Η Τουρκία έχει επικρίνει έντονα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αντιτίθεται στις κυρώσεις που επέβαλαν οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ.

Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία, αλλά πρέπει να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο προκειμένου να προβούν σε επιχειρηματικές συναλλαγές, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Τουρκία έχει επικρίνει έντονα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αντιτίθεται στις κυρώσεις που επέβαλαν οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ.

"Εάν οι Ρώσοι ολιγάρχες ή οποιοσδήποτε Ρώσος πολίτης θέλει να επισκεφθεί την Τουρκία, φυσικά και μπορεί", δήλωσε ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση στο διεθνές συνέδριο Doha Forum.

"Αν εννοείτε αν αυτοί οι ολιγάρχες μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε επιχειρηματική συναλλαγή στην Τουρκία, τότε φυσικά αν είναι νόμιμο και δεν αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο, θα το εξετάσω", είπε και πρόσθεσε: "Εάν είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, τότε αυτό είναι μια άλλη ιστορία".

Δύο superyachts που συνδέονται με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχουν ελλιμενιστεί σε τουρκικά θέρετρα.

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν στοχοποιήσει τον Αμπράμοβιτς και αρκετούς άλλους Ρώσους ολιγάρχες με κυρώσεις, καθώς προσπαθούν να απομονώσουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους συμμάχους του για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ