Τσαβούσογλου: "Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας από τη Συρία ως τη Λιβύη"

Newsroom
Newsroom

"Η Τουρκία σε αυτόν τον αιώνα θα αφήσει το στίγμα της" δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Στρασβούργο

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα Κυριακή (9/10) από το Στρασβούργο ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της από τη Συρία ως τη Λιβύη.

«Έχουμε προτεραιότητες, προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη», είπε.

Τονίζοντας ότι σε αυτό τον αιώνα η Τουρκία θα αφήσει το στίγμα της, είπε ότι η Τουρκία ήταν η χώρα που έκανε τις περισσότερες προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και ο διαμεσολαβητικός της ρόλος έχει γίνει πιο αποτελεσματικός. Όλοι θέλουν να συνεχιστεί αυτός ο ρόλος της Τουρκίας, υποστήριξε ο κ. Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στη διάσκεψη στην Πράγα ο Τσαβούσογλου είπε, ότι οι συνομιλητές του πρόσφεραν υποστήριξη για αυτόν τον ρόλο της Τουρκίας. Ωστόσο, είπε «περιμένουμε υποστήριξη όχι μόνο προφορικά αλλά και de facto». «Υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις μας με ορισμένες χώρες της περιοχής μας. Αλλά οι διαδικασίες εξομάλυνσης συνεχίζονται, θέλουμε σταθερότητα», είπε ο Τσαβούσογλου και υπογράμμισε ότι η εξομάλυνση με το Ισραήλ δεν θα γίνει εις βάρος της παλαιστινιακής υπόθεσης.

«Μεταφέρουμε τα μηνύματά μας για την Παλαιστίνη πολύ ξεκάθαρα στην ισραηλινή πλευρά», είπε ο Τσαβούσογλου. Αναφερόμενος στη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων με την Αρμενία είπε ότι ένα μέρος της αρμενικής διασποράς δεν έχει καλές προθέσεις, και ζει με εχθρότητα και μίσος.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ