Υπ. Ενέργειας Τουρκίας: Το «Αμπντούλ Xαμίτ Χαν» ξεκίνησε την πρώτη του γεώτρηση

Newsroom
Newsroom

Το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Xαμίτ Χαν» ξεκίνησε την Τετάρτη γεώτρηση στο σημείο «Γιορουκλέρ 1», ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας

Το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Xαμίτ Χαν» ξεκίνησε την Τετάρτη γεώτρηση στο σημείο «Γιορουκλέρ 1», ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το «Anadolu» ο κ. Ντονμέζ ανέφερε στην ανάρτησή του ότι «το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν ξεκίνησε σήμερα την πρώτη του γεώτρηση στο Γιορουκλέρ 1. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε συνέχεια στα χαρμόσυνα νέα από τη Μαύρη Θάλασσα με νέα καλά νέα στη Μεσόγειο αυτή τη φορά. Με τον ιδρώτα των μηχανικών μας και τις προσευχές του έθνους μας, ας είναι η τύχη του πλοίου μας καλή και η γεώτρησή του καρποφόρα».

 

Υπενθυμίζεται ότι σε τελετή στη Μερσίνα στις 9 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την ανάπτυξη του πλωτού γεωτρύπανου σε περιοχή 29 ναυτικά μίλια (περίπου 55 χιλιόμετρα) από το Γκαζίμπασα, ουσιαστικά στα όρια του Κόλπου της Αττάλειας, εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Με βάση τη NAVTEX που κοινοποιήθηκε σχεδόν άμεσα (770/22) το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» θα κινηθεί σε αυτή την περιοχή μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2022.

Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μια σχετικά ακριβής εικόνα για την κατάσταση στον στόχο «Γιορουκλέρ 1», όπου θα κάνει ερευνητικές γεωτρήσεις το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» και τότε θα φανεί αν η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) αποφασίσει να επιμηκύνει την επιχείρηση ή να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.Υπ. Ενέργειας Τουρκίας: Το «Αμπντούλ Xαμίτ Χαν» ξεκίνησε την πρώτη του γεώτρηση-1

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ