Υπό έρευνα στις ΗΠΑ η Boeing για άλλο ένα περιστατικό με 737 Max 8

Newsroom
Newsroom

Δεν υπήρχαν τραυματισμοί, αλλά το αεροσκάφος υπέστη «σημαντικές ζημιές», όπως έδειξε η επιθεώρηση μετά την πτήση

Οι εποπτικές αρχές των ΗΠΑ διεξάγουν έρευνα έπειτα από περιστατικό κατά το οποίο ένα Boeing 737 Max 8 της Southwest Airlines ταλαντώθηκε έντονα ενώ πετούσε.

Πρόκειται για μία από τις δύο νέες έρευνες που αφορούν αεροσκάφη Boeing την οποία επιβεβαίωσε πρόσφατα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Το περιστατικό συνέβη στις 25 Μαΐου σε πτήση από το Φίνιξ της Αριζόνας ως το Όκλανντ της Καλιφόρνιας,.

Η ταλάντωση, που λέγεται «Dutch roll», είναι δυνητικά επικίνδυνη, αναφέρει το BBC.

Η FAA δήλωσε ότι το αεροσκάφος ανέκτησε τον έλεγχο και ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο το αεροσκάφος υπέστη «σημαντικές ζημιές».

Η επιθεώρηση του αεροσκάφους μετά την πτήση την πτήση αποκάλυψε σημαντική ζημιά σε μια μονάδα που παρέχει εφεδρική ισχύ στο πηδάλιο. Το αεροσκάφος ήταν μόλις δύο ετών.

Επιπλέον, η υπηρεσία εμπλέκεται μετά την αναφορά της Boeing ότι έμαθε για πιθανώς παραποιημένα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για την πιστοποίηση του τιτανίου στα αεροσκάφη της. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε το σωστό κράμα, παρά τα ψεύτικα χαρτιά.

Η εφημερίδα New York Times, η οποία δημοσίευσε το θέμα, ανέφερε ότι ένας προμηθευτής της Spirit Aerosystems, η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα για την Boeing και την ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία Airbus, άρχισε να εξετάζει το θέμα αφού παρατήρησε τρύπες από διάβρωση. Η Spirit, η οποία είχε προειδοποιήσει τους δύο κατασκευαστές για το πρόβλημα νωρίτερα φέτος, δήλωσε ότι είχαν γίνει περισσότερες από 1.000 δοκιμές στα ύποπτα εξαρτήματα, τα οποία είχαν αποσυρθεί από την παραγωγή.

Από τις αρχές του έτους η Boeing βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των αρχών, αλλά και της κοινής γνώμης, για το ιστορικό ασφάλειας των αεροσκαφών της.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ