Υποχρεωτικός συγκεκριμένος τύπος μάσκας για τον κορωνοϊό στη Βαυαρία

Υποχρεωτικός συγκεκριμένος τύπος μάσκας για τον κορωνοϊό στη Βαυαρία

Τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο

Από τις 18 Ιανουαρίου οι κάτοικοι της Βαυαρίας θα πρέπει να φορούν τις ειδικές προστατευτικές μάσκες τύπου FFP2 σε όλα τα λεωφορεία, στα τραμ, στον υπόγειο, στα τρένα και σε όλα τα καταστήματα. Η βαυαρική κυβέρνηση αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι οι απλές μάσκες δεν είναι πλέον επαρκείς με δεδομένη την επιθετικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όταν έγινε η ανακοίνωση ο Μάρκους Σέντερ τόνισε ότι στόχος είναι να γίνει η ζωή των πολιτών πιο ασφαλή.

Από τότε που έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας τον περασμένο Απρίλιο, οι πολίτες είχαν το δικαίωμα να φορούν ότι κάλυπτε το στόμα τους και την μύτη τους. Οι απλές μάσκες θα μπορούν να προστατεύουν τους πάντες.

Η δημοσιογράφος του euronews μεταδίδει: «Οι μάσκες FFP2 αν φορεθούν σωστά προσφέρουν καλύτερη προστασία από ότι οι απλές υφασμάτινες μάσκες σαν αυτήν. Όμως είναι πιο ακριβές. Για αυτό και η Βαυαρία θέλει να παράσχει 2,5 εκατομμύρια τέτοιες μάσκες σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη».

Για να μπορέσουν οι πολίτες να προσαρμοστούν τους νέους κανονισμούς θα υπάρξει μια εβδομάδα προσαρμογής. Επιβάτες και καταναλωτές που δεν φορούν τις μάσκες FFP2 δεν θα πληρώνουν πρόστιμο μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Το πόσο υψηλό θα είναι αυτό το πρόστιμο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί. Παιδιά μέχρι 14 ετών δεν είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν τέτοιες μάσκες.

Οι μάσκες τύπου FFP2 θα μπορούσαν να γίνουν υποχρεωτικές σε όλη τη Γερμανία. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων για να συζητήσουν την επιπλέον αυστηροποίηση των μέτρων.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ