2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Επαγγελματιών Υγείας 

Newsroom
Newsroom

Πρόκειται για το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΛΚΟΟΛ και ΝΕΟΙ” που διοργανώνεται από τη 7η Υ.ΠΕ Κρήτης

Με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες πραγματοποιείται σήμερα από το πρωί, υβριδικά και δια ζώσης στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το 2o Πανελλήνιο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΛΚΟΟΛ και ΝΕΟΙ”»

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, σε συνεργασία με το  Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης (Αλκοολογικό Ιατρείο Πα.Γ.Ν.Η.- Σύλλογος ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα Αλκοόλ «ΚΟΠΑ»), το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΕΣΥ όλων των Υγειονομικών Περιφερειών και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Σκοπός του προγράμματος είναι  η κατανόηση όλων εκείνων των παραγόντων που επηρεάζουν τη χρήση αλκοόλ, η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και αυξημένης ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα στις νέες γενιές και η διαμόρφωση κοινού, σε πανελλήνιο επίπεδο, εκπαιδευτικού υλικού και διαδραστικών εργαλείων για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού προβλήματος, όπως είναι αυτό της χρήσης/κατανάλωσης αλκοόλ και των επιπτώσεων της. 

Αξιοποιώντας την εμπειρία των συμμετεχόντων, η δράση στοχεύει στην υλοποίηση στοχευμένων και συντονισμένων παρεμβάσεων Αγωγής Υγείας από τους επαγγελματίες υγείας, στις σχολικές μονάδες και την ευρύτερη κοινότητα της περιοχής ευθύνης των  Μονάδων που υπηρετούν.

Το 1ο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΛΚΟΟΛ και ΝΕΟΙ”», είχε πραγματοποιηθεί από την 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης στις 30 Ιουνίου 2022, με τη συμμετοχή 100 επαγγελματιών υγείας.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ