40 χρόνια ΦΑΙΣΤΟΣ: Με το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες και στο μέλλον!

40 χρόνια ΦΑΙΣΤΟΣ: Με το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες και στο μέλλον!

Η “ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε.Β.Ε” φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας.

Η “ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε.Β.Ε” ιδρύθηκε το 1982 με νομική μορφή αστικού συνεταιρισμού παντοπωλών. Αρχικά από 20 μέλη, με ισόποσες συνεταιριστικές μερίδες με έδρα την πόλη του Ηρακλείου.

Σκοπός του συνεταιρισμού ήταν ο εφοδιασμός των μελών του με προϊόντα σε μεγάλη ποικιλία και πολύ ανταγωνιστικές τιμές αλλά και γενικότερα η προαγωγή της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης των μελών του και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ο συνολικός τζίρος  των συνεργαζομένων καταστημάτων δεν ξεπερνούσε τότε τα 45.000.000 Δρχ. 

Μέσα σε αυτά τα 40 χρόνια  που μεσολάβησαν η “ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε.Β.Ε”, παρά την είσοδο μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, διέγραψε μια θεαματική πορεία. Με ένα δίκτυο 190 συνεργαζόμενων καταστημάτων, τον μεγαλύτερο σε αριθμό στην Κρήτη και με δίκτυο εξυπηρέτησης 200 μη συνεργαζόμενων καταστημάτων, η εταιρία ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε.Β.Ε θεωρείται η μεγαλύτερη σε αριθμό και γεωγραφική διασπορά αλυσίδα, σε τοπικό επίπεδο, στον κλάδο της με τζίρο που πια ξεπερνά τα 25.000.000 Ευρώ.

Η θεαματική εξέλιξη της “ΦΑΙΣΤΟΣ” δεν ήρθε τυχαία, είναι αποτέλεσμα συλλογικής και μεθοδικής δουλειάς, της εμπιστοσύνη των μελών στη διοίκηση και το προσωπικό και κυρίως της εμπιστοσύνης που έχουμε κτίσει με τους καταναλωτές και τους κρητικούς παραγωγούς. Ήρθε σαν επιστέγασμα του οράματος μας  να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας μέσω της διαρκούς βελτίωσης των υπηρεσιών μας. Εκλεκτά προϊόντα να φθάνουν καθημερινά σε κάθε γωνιά της Κρήτης σε ασυναγώνιστες τιμές και μεγάλη ποικιλία. 

Διαφυλάττουμε με ευλάβεια αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που με τα χρόνια γίνεται ισχυρότερη. 

Για μας οι σχέσεις μας με τους  πελάτες μας δεν είναι απρόσωπες. Οι πελάτες μας είναι φίλοι μας που εξυπηρετούμε με χαμόγελο και κατανόηση και δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να τους παρέχουμε όσο το δυνατόν υψηλότερη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών. 

Το όραμα μας δεν εξαντλήθηκε ούτε εξαντλείται στην ανάπτυξη της εταιρίας με την στενή έννοια. Θεωρούμε υποχρέωση μας να βοηθούμε την ανάπτυξη και των τοπικών παραγωγών και της τοπικής οικονομίας. Τα καταστήματα ΦΑΙΣΤΟΣ λειτουργούν ως ζωντανά κύτταρα των τοπικών κοινωνιών είναι κομμάτι τους και επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες την όποια υπεραξία. Τα θεωρούμε ως σημεία που ο καταναλωτής ντόπιος η επισκέπτης μπορεί και πρέπει να έρθει σε επαφή με τα απαράμιλλης ποιότητας προϊόντα αυτού του ευλογημένου τόπου. Βοηθάμε τους νέους Κρητικούς παραγωγούς και αναδεικνύουμε τα προϊόντα τους στα ράφια μας. Αντιστεκόμαστε στην εισβολή προϊόντων χαμηλής ποιότητας και προτάσσουμε απέναντι τους την ποιότητα και τα οφέλη την κρητικής διατροφής και την αρχαιότερη γαστρονομική κουλτούρα της Ευρώπης. 

Στο ίδιο πνεύμα αντιλαμβανόμαστε και την Κοινωνική Υπευθυνότητα όχι ως συμπληρωματική πολιτική στη δραστηριοποίηση της εταιρίας, αλλά ως προτεραιότητα. Είμαστε πάντα αρωγοί οποιασδήποτε ανάγκης ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές των συνανθρώπων μας ενώ είμαστε πρωτοπόροι σε επενδύσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη αειφόρο ανάπτυξη.

Κοιτώντας πίσω νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε του καταναλωτές για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους αυτά τα 40 χρόνια. Νιώθουμε επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία μας. Συνεχίζουμε με το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες και ατενίζουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το μέλλον.

Σας ευχαριστούμε!

Λευτέρης Κουβίδης

Γενικός διευθυντής "ΦΑΙΣΤΟΣ"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ