50 καρέκλες στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης

50 καρέκλες στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης

Δωρεά από ιδιωτική εταιρεία, με πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ένα ζήτημα το οποίο συζητήθηκε και απασχόλησε έντονα τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, δεν είναι άλλο απ’ τη μεγάλη έλλειψη εξοπλισμού στα Σχεδιαστήρια της. 

Ελλείψεις τέτοιες αποτελούν πρωτίστως τα καθίσματα εντός των Σχεδιαστηρίων, τα οποία είναι πολύ λιγότερα συγκριτικά με το φοιτητικό δυναμικό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και στη διεξαγωγή διορθώσεων και παρουσιάσεων, αλλά και στην παρακολούθηση του μαθήματος. Αντίστοιχο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με τον ανεπαρκή αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος θα μπορούσε να αποβεί «σωτήριος» για μακέτες και πινακίδες οι οποίες καταστρέφονται εν μία νυκτί.

Ανέκαθεν πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να αντιμετωπιστούν ζητήματα σαν και αυτά ήταν η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Και έτσι η παράταξη ανέλαβε δράση. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρεία, η οποία δέχτηκε μετά χαράς την ιδέα μιας Δωρεάς, η οποία και εξαγγέλθηκε τον Οκτώβρη ενώπιον των φοιτητών. Το συγκεκριμένο εγχείρημα μόνο εύκολο δεν ήταν αφού τα εμπόδια τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν πολλά και πολύπλευρα. Η Σύγκλητος μετά από πίεση τριών μηνών ενέκρινε την πρότασή μας, ώσπου ο κορωνοϊός μας χτύπησε την πόρτα και «πάγωσε» τη διαδικασία. 

Σήμερα όμως ανακοινώνεται πως η Δωρεά θα πραγματοποιηθεί και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΚΟΠΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» για την αναγκαία και ανιδιοτελή συνεισφορά της στην εξόπληση της  Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ