5.900 ευρώ "μπήκε μέσα" ιδιοκτήτης καφενείου για σειρά παραβάσεων

Πρόστιμα στον ιδιοκτήτη επειδή είχε επιτρέψει σε πελάτη χωρίς πιστοποιητικά να βρίσκεται μέσα στο μαγαζί, σε υπάλληλο να μη φοράει μάσκα και σε άλλο πελάτη να καπνίζει παρά την καπνοαπαγόρευση

"Πικρός" ο καφές σε καφενείο στη Λεωφόρο Κνωσού, στο Ηράκλειο, καθώς με πρόστιμα βρέθηκαν ανεμβολίαστος πελάτης, καπνιστής πελάτης, υπάλληλος του μαγαζιού, κι ακόμη περισσότερο ο ιδιοκτήτης! Στο μαγαζί επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών καθώς εντοπίστηκε στον εσωτερικό χώρο, πελάτης χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Πρόστιμο επιβλήθηκε για την ίδια παράβαση και στον πελάτη.

Στο ίδιο μαγαζί ο έλεγχος επέβαλε πρόστιμο και σε υπάλληλο για μη χρήση μάσκας αλλά και βεβαίωση παράβασης στον ιδιοκτήτη που είχε επιτρέψει στον υπάλληλό του να μη φοράει μάσκα. Επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 100 ευρώ σε πελάτη που κάπνισμα στο χώρο του καφενείου παρά τον αντικαπνιστικό νόμο αλλά και 500 ευρώ ακόμη στον ιδιοκτήτη που επέτρεπε στον πελάτη του να καπνίζει. 

Στο πλαίσιο των 2.525 ελέγχων που διενεργήθηκαν, χθες, από την ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, βεβαιώθηκαν ακόμη πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε 3 πεζούς στο Ηράκλειο, 3 πεζούς στα Χανιά, σε 1 πεζό στο Λασίθι και σε 11 πεζούς στο Ρέθυμνο.
 

Δείτε επίσης:

Παραμένουν υψηλά τα κρούσματα στην Κρήτη: 2.465 σε 24 ώρες

Νέος θάνατος από επιπλοκές κορωνοϊού στην Κρήτη

Ήρθε το εμβόλιο της Moderna στην Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ