Το 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Newsroom
Newsroom

Στα εργαστήρια θα συμμετάσχουν και θα συνεισφέρουν με τις δικές τους γνώσεις τρεις φοιτητές της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Το 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου  προωθεί την πολυγλωσσία και γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.  Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το 2001 από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη. Με αυτή την ευκαιρία οι καθηγήτριες ξένων γλωσσών  του σχολείου μας διοργανώνουν από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 πολυγλωσσικά εργαστήρια για τους μαθητές του σχολείου μας, αλλά και των όμορων σχολείων, με στόχο να τους ευαισθητοποιήσουν για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών, να τους φέρουν σε επαφή με την πλούσια γλωσσική και πολιτισμική ποικιλία της Ευρώπης και να ενθαρρύνουν τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.
Στα εργαστήρια θα συμμετάσχουν και θα συνεισφέρουν με τις δικές τους γνώσεις τρεις φοιτητές της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, οι οποίοι φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στο σχολείο μας με πρόγραμμα Erasmus. Με ομαδικές βιωματικές δραστηριότητες και με διασκεδαστικά παιχνίδια θα ανακαλύψουμε τον γλωσσικό πλούτο και τις δυνατότητες  που προσφέρει η πολυγλωσσία. 


Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 με  μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους φιλοξενούμενους φοιτητές, στέλνοντας παράλληλα ένα δυνατό μήνυμα  για τη γλωσσική και πολιτισμική ποικιλομορφία της Ευρώπης, για τη διαπολιτισμική και αρμονική συνύπαρξη των λαών.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ