Αδέποστα ζώα, σε εξαθλίωση, στο Ίνι του Δήμου Μινώα

Newsroom
Newsroom

Ζητούν την παρέμβαση της δημοτικής αρχής.

Επιστολή στον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος με θέμα την ανάγκη διαχείρισης εξαθλιωμένων αδέσποτων ζώων στο Ίνι έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Λάβαμε καταγγελίες ότι στο Ινι ο Δήμος έχει πλήρως εγκαταλείψει την Υποχρέωση του στα αδύναμα ζώα, που εγκαταλείφτηκαν από δημότες του, στην …τύχη τους στο δρόμο  .
Καταγράφουν επι λέξει: ‘Στο Ινι κοντά στο Αρκαλοχώρι υπάρχουν κάποια αδέσποτα σε άθλια κατάσταση τα οποία θέλουν ΆΜΕΣΗ  νοσηλεία και από τη πείνα έχουν ‘’ορμήσει’’ σε ανθρώπους.. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα ζώα.?’’

αδεποστα
’Προφανώς :’’Ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται , για τις υποχρεώσεις του, που απορρέουν από τον ν 4830/21 για σίτιση,, περίθαλψη, στείρωση των ζώων που διαβιούν χωρίς τη ΔΙΚΗ τους θέληση στους δρόμους εξαθλιωμένα .
Δεν γίνεται  περίθαλψη αλλά ούτε και σίτιση των αδέσποτων από τον Δήμο και από κανέναν άλλο δημότη στο Ινι ,με αποτέλεσμα τα ζώα  να είναι άρρωστα και να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα .(!!) Μάλιστα επιμένουν  ότι όταν απευθύνθηκαν στον Δήμο, αντιμετωπίστηκαν με αναποτελεσματικότητα. 

Επειδή για όλα τα παραπάνω (σίτιση, στείρωση, περίθαλψη), ο Δήμος είναι αρμόδιος και υπόλογος, σας προτρέπουμε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας σύμφωνα με τον νόμο. Εάν δεν υπάρχει κτηνίατρος, οφείλετε να κάνετε σύμβαση με κτηνίατρο που θα έρχεται η να μεταφέρετε τα άστεγα, άρρωστα  ζώα του  Δήμου Μινώα Πειδάδος στο ιατρείο του ,προκειμένου να στειρώνονται ώστε να μην υπάρχουν τόσα νεογέννητα. Επίσης οφείλετε να έχετε επαρκείς ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία συγκέντρωσης αδέσποτων, τις οποίες και πρέπει να ανεφοδιάζετε συνεχώς. 

Τέλος, καλό θα ήταν να ενημερώσετε και τους συμπολίτες σας, ότι η φιλοζωία είναι δείγμα πολιτισμού, ενώ το φαινόμενο άρρωστων και σκελετωμένων ζώων δυσφημεί τον τόπο σας. (αρθρο 31 Ν 4830/21)

Για οποιαδήποτε συνεργασία και βοήθεια, ώστε να βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση των αδέσποτων στο Ινι του Δήμου Μινωα Πεδιάδος , παρακαλούμε να ενημερώσετε τόσο εμάς όσο και την αρμόδια Ειδική Γραμματεία. 


Είμαστε στη διάθεσή σας."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ