Αδιέξοδο στη διαβούλευση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων με το Υπ. Μεταφορών

Αδιέξοδο στη διαβούλευση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων με το Υπ. Μεταφορών

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος

Μετά από περίπου  τρείς μήνες διαβούλευσης με το Υπ. Μεταφορών, ο σύνδεσμος Ιδιωτικών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης που αφορά περίπου χίλιες  οικογένειες, βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, να γνωστοποιήσει την στασιμότητα που καταγράφεται σε τρία βασικά αιτήματα παρά τις δεσμεύσεις που έλαβε:
 

  1. Τον διαχωρισμό του έργου ανάμεσα σε τουριστικά λεωφορεία και λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Άρα και την καταβολή διαφορετικού ύψους αποζημίωσης.
  2. Το ύψος των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία.
  3. Την κατάργηση των ορίων ηλικίας για τα οχήματα μας και την εναρμόνιση τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. 


Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται: 

"Αναφορικά με το πρώτο θέμα η πάγια θέση των ιδ. τουρ. λεωφ. Κρήτης είναι ότι οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές-ανενεργές για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις αντίστοιχες των δημοσίων συγκοινωνιών την περίοδο του « λοκ-ντάουν». Και όταν άνοιξε η περίοδος και υπήρξε παροχή υπηρεσίας έργου, το έργο μας υπ σημαντικά σε πληρότητες με βάση τις Π.Ν.Π και χωρίς εισπράξεις.

Όσον αφορά στα Τέλη Κυκλοφορίας , πάγια θέση μας είναι η εξομοίωση με αυτήν των λεωφορείων του ΚΤΕΛ δηλ. στα 300€/ετησίως. Επειδή μέχρι στιγμής τα δεδομένα από τον χώρο της έρευνας για το εμβόλιο και το φάρμακο κατά του Κορωνοϊού παραμένουν άγνωστα, συνεπώς και η επόμενη τουριστική περίοδος βρίσκεται στον αέρα, ζητούμε από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, με αποκλειστικό στόχο την επιβίωση των επιχειρήσεων μας που σχετίζονται και με τις θέσεις εργασίας που δοκιμάζονται".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ