Αεροδρόμιο Καστελίου: "Σηκώνεται" το terminal - Πώς προχωρούν τα έργα

Newsroom
Newsroom

Δείτε πόσο έχουν προχωρήσει τα έργα σε video

Προχωρούν τα έργα για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, όπου το κτίριο έχει ήδη αρχίσει να σηκώνεται, όπως φαίνεται και από το νέο video που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών στην Κρήτη και την Ελλάδα. Όταν λειτουργήσει θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και θα αποτελεί το πιό σύγχρονο αεροδρόμιο στη Μεσόγειο.
 

Δείτε πόσο έχουν προχωρήσει τα έργα στο video

Στην πλήρη ανάπτυξή του, στο έργο θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιες μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας και την περίοδο που θα αναπτυχθούν οι νέες εμπορικές υποδομές και οι χρήσεις”.

Με βάση την πρόσφατη έκθεση του Air Transport Action Group (ATAG), εκτιμάται ότι το Αεροδρόμιο Καστελίου θα δημιουργήσει περίπου 7.000 με 7.500 θέσεις άμεσης απασχόλησης (στην εταιρεία του Αεροδρομίου, τις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες διαχείρισης handling, τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών κ.ά.).

Υπενθυμίζεται πως από τον Δεκέμβριο του 2022 τροποποιήθηκε η σύμβαση παραχώρησης προκειμένου να αυξηθούν οι χώροι του Αεροδρομίου κατά 32% και να φτάσουν περίπου στα 91.000 τ.μ. αντί για 68.000 τ.μ. που προέβλεπε η αρχική σύμβαση.

Πηγή: ypodomes.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ