ΚΡΗΤΗ
Άγγελος: Είδα το κορμάκι και είπα «Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε;» - Στην Αθήνα η σορός του τρίχρονου
Συγκλονίζει ο γιατρός που αφαίρεσε τα όργανα του τρίχρονου - «Ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα είναι ένας άγγελος στον ουρανό»

Ζωή μέσα από τον θάνατο του έδωσε ο 3χρονος Άγγελος, αφού η καρδιά και οι νεφροί του θα μεταμοσχευθούν σε ένα παιδί και έναν ενήλικα 37 ετών αντίστοιχα.
Η τελευταία πράξη του δράματος για το αγοράκι που κακοποιήθηκε βάναυσα και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με την τραγική κατάληξή του θα παιχτεί στην Αθήνα, όπου θα γίνει η κηδεία του. Η σορός του μικρού Άγγελου ταξίδεψε από το Ηράκλειο στην Αθήνα με το πλοίο της γραμμής και την παρέλαβαν στον Πειραιά συγγενείς του
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως γράψαμε, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές όταν οι γιατροί τήρησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν το παιδί, που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά την κακοποίησή για την οποία έχουν προφυλακιστεί η 26χρονη μητέρα του και ο 44χρονος σύντροφός της.
Ο επικεφαλής χειρουργός, που έκανε τη μεταμόσχευση, μίλησε στο Star. Αναφέρθηκε στη συνταρακτική στιγμή που αντίκρισε το σώμα του παιδιού, αλλά και στη στιγμή, που όπως χαρακτηριστικά είπε, «πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι».
«Εγώ πρώτος όταν είδα το μικρό κορμάκι του είπα, ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε τώρα; Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε ζωτικά μοσχεύματα από ένα τόσο μικρό κορμί;» λέει ο Βασίλης Βούγας, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων.
«Η μεγάλη συγκίνηση που νιώθει ένας άνθρωπος, ένας πατέρας, που βλέπει ένα κορμάκι πάνω στο χειρουργικό τραπέζι για αφαίρεση οργάνων. Είναι συνταρακτική στιγμή αλλά και μια στιγμή που πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι. Ένας μικρός ήρωας, ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα είναι ένας άγγελος στον ουρανό» περιέγραψε συγκινημένος.
Eνός λεπτού σιγή κατά τη διαδικασία λήψης οργάνων του μικρού Άγγελου
Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν την επέμβαση για την λήψη των οργάνων, τήρησαν ενός λεπτού σιγή γύρω από το χειρουργικό τραπέζι, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.
Στη σχετική ανάρτηση του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων αναφερόταν:«”Ενός λεπτού σιγή” από τις χειρουργικές ομάδες, ως ελάχιστος φόρος τιμής, στο μικρό Άγγελο, που χάρισε ζωή σε ασθενείς συνανθρώπους μας. Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση, στη ΜΕΘ Παίδων και σε όλο το προσωπικό του Πα.Γ.Ν. Ηρακλέιου, όπως επίσης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του Ηρακλείου, για την άριστη συνεργασία. Απέραντος σεβασμός προς τη γιαγιά του μικρού αγοριού για την απόφαση της δωρεάς. Ευελπιστούμε η πράξη της αυτή να απαλύνει τον ανείπωτο πόνο της»,.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο