Αγία Γαλήνη: Τι θα γίνει με κατοίκους και τουρίστες που εκκένωσαν τις πυρόπληκτες περιοχές
Συνεχής επικοινωνία του Δήμου Φαιστού με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους και τους τουρίστες που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις πυρόπληκτες περιοχές στη νότια Κρήτη μετά τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη και οδήγησε στο θάνατο τους δύο ηρωϊκούς πυροσβέστες.
Οι περισσότεροι φιλοξενήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες έπειτα από το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας που εστάλη για εκκένωση της Αγ. Γαλήνης.
Η Δημοτική Αρχή Φαιστού ενεργοποίησε άμεσα τον σχεδιασμό έκτακτης φιλοξενίας, ενώ έχει ήδη προβλεφθεί, όπως έγραψε το Cretalive, η διάθεση και σχολικών μονάδων του Δήμου για την κάλυψη επιπλέον αναγκών, εφόσον αυτό απαιτηθεί.
"Υποδεχθήκαμε τον κόσμο που αναγκάστηκε να απομακρυνθεί. Κάποιοι έφυγαν με μέριμνα τουριστικών γραφείων, αλλά οι περισσότεροι φιλοξενήθηκαν εδώ. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κρήτης, μεταφέρθηκαν στο χώρο ράντζα και καθαρά σεντόνια και φυσικά ό,τι άλλο χρειάστηκε ενώ είμαστε σε επαφή με τους υπεύθυνους του αναψυκτηρίου ώστε να μη λείψει τίποτα από τον κόσμο και φυσικά όλα αυτά να είναι δωρεάν", επισήμανε στο Cretalive ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.
Στο σημείο έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Τμήματος Μοιρών για να συνδράμουν.
Ο Δήμαρχος, νωρίς το πρωί, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευ, Τουρνά, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για όσους εκκένωσαν σπίτια και ξενοδοχεία ώστε να ξεκαθαριστεί πού θα πάνε οι άνθρωποι αυτοί και πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ώρες, εάν, πώς και πότε θα επιστρέψουν στις χώρες τους και τί θα γίνει μέχρι τότε.
- Διπλό πύρινο μέτωπο στην Κρήτη: Τί δήλωσε στο Cretalive ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας
- Βαρύ πένθος για τον πρώην δήμαρχο Κισσάμου Θεόδωρο Σταθάκη
- Στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ηρακλείου ο Μητροπολίτης Πρόδρομος




