Αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων

Αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων

Ψήφισμα του Δ.Σ.του συλλόγου γονέων του 2ου ΓΕΛ Χανίων

 

Ο σύλλογος γονέων του 2ου ΓΕΛ Χανίων μετά από συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και αφού διαβάσαμε το ΦΕΚ με τις οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων, εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία μας για την ασφαλή επάνοδο των παιδιών μας.

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα που εμείς πήραμε την “ατομική ευθύνη” και ακολουθήσαμε τις οδηγίες των ειδικών, δεν πήρε καμμία κρατική ευθύνη ώστε να εξασφαλίσει την προστασία της υγείας των μαθητών. Δεν θα δεχτούμε σε καμμία περίπτωση τα παιδιά μας να στιβαχτούν σε τμήματα των 25+ μαθητών τη στιγμή που και στα καταστήματα εστίασης το όριο είναι 4 άτομα ανά τραπέζι. Η υποχρεωτικότητα της μάσκας δεν αναιρεί τη σημασία των αποστάσεων ανάμεσα στους μαθητές.

Διεκδικούμε λοιπόν

 • Τμήματα με 15 μαθητές, ένας σε κάθε θρανίο στην προβλεπόμενη απόσταση

• Δωρεάν παροχή μασκών σε όποιο παιδί τη χρειάζεται. Η απουσία λόγω μάσκας είναι απαράδεκτη.

• Επάρκεια σε απολυμαντικά μέσα , σαπούνια, αντισηπτικά κλπ.

• Επαρκής καθαρισμός των αιθουσών όχι μόνο στην αρχή και στο τέλος αλλά και κατά τη διάρκεια του ωραρίου, άρα χρειαζόμαστε τουλάχιστον 2 καθαρίστριες με μόνιμη σχέση εργασίας πληρους απασχόλησης.

• Δωρεάν μοριακός έλεγχος Covid-19 σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα πριν το άνοιγμα των σχολείων και σε τακτά διαστήματα.

• Κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. Άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

• Κάλυψη με βοηθητικό προσωπικό ,νοσηλεύτρια , ψυχολόγο ,σχολίατρο.

Συντονίζουμε τη δράση μας με τα άλλα συλλογικά όργανα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών και καλούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ