Αγωνία για τα 4χρονα παιδιά - Θα πάνε σε ... ανύπαρκτα νηπιαγωγεία

Αγωνία για τα 4χρονα παιδιά - Θα πάνε σε ... ανύπαρκτα νηπιαγωγεία

Στο Βασίλη Λαμπρινό σήμερα οι Σύλλογοι Γονέων Μαθητών

Σε απόγνωση οι γονείς των 4χρονων παιδιών που δε γνωρίζουν τί μέλλει γενέσθαι από το Σεπτέμβριο. Ο δήμος Ηρακλείου φαίνεται πως - αν και είχε 3 χρόνια εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής - παραμένει εκτός χρονοδιαγράμματος και δεν είναι έτοιμος να εφαρμόσει το μέτρο που στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν εφαρμόσει οι δήμοι ανά την Επικράτεια. 

550 παιδιά στο δήμο Ηρακλείου είναι στο "περίμενε", χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται και τα 4χρονα παιδιά που ως σήμερα φοιτούν σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και οι γονείς τους ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα πρέπει να τους αλλάξουν σχολείο και να τα εγγράψουν σε νηπιαγωγείο - έστω και ιδιωτικό - ή αν ο δήμος Ηρακλείου λάβει άλλη μια εξαίρεση και τα παιδιά μπορέσουν να παραμείνουν στο γνώριμο σε αυτά σχολικό περιβάλλον.

Ως προς τους αριθμούς, για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν τα 550 παιδιά, εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν 32 νέες αίθουσες, ωστόσο ο χρόνος προφανώς και δεν είναι σύμμαχος και αντικειμενικά φαίνεται αδύνατο να είναι όλα έτοιμα στις 7 Σεπτεμβρίου. Συνάντηση της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια.

Αντί για αίθουσες... ελιές!

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση είναι όμως και οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων νηπιαγωγείων που έχουν επωμιστεί τον άχαρο ρόλο να ενημερώνουν τους γονείς που είχαν υποβάλλει αίτηση για την εγγραφή των παιδιών τους σε δημόσιο νηπιαγωγείο, για το πού πάει το παιδί τους. Από τη μία υπάρχουν εντονότατες διαμαρτυρίες για τη μετακίνηση παιδιών σε νηπιαγωγεία χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, αλλά το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ... τα ανύπαρκτα νηπιαγωγεία. 

Οι γονείς ενημερώνονται για τη διεύθυνση του σχολείου όπου θα εγγραφεί το παιδί τους, κι όταν πηγαίνουν να δουν την υποδομή από κοντά, αντικρίζουν χωράφια (ακόμη και με ελιές) όπου ... κάποτε... θα... ανεγερθεί σχολικό κτίριο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ