Αγωνιούν για την επόμενη μέρα οι επιχειρηματίες της εστίασης

Αγωνιούν για την επόμενη μέρα οι επιχειρηματίες της εστίασης

"Σε δεύτερο χρόνο θα δούμε κατά πόσο οι επιχειρήσεις μας θα μπορέσουν να λειτουργήσουν βιώσιμα" λέει η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου

"Πυρετός" προετοιμασιών και (ψυχολογική, και όχι μόνο) προσπάθεια σταδιακής επαναφοράς για τα καταστήματα εστίασης στο Ηράκλειο, εν όψει της επαναλειτουργίας τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Δυόμιση μήνες κλειστά, λόγω του lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, και οι επιχειρηματίες προσπαθούν να ξαναβρούν τα πατήματά τους.

Κάνουμε μία αρχή για να επανέλθουμε στην κανονικότητα” ανέφερε η κ. Μαρία Αντωνακάκη, πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου.

Η εστίαση καλείται να σταθεί και λειτουργήσει προσαρμοζόμενη στα αυστηρά υγειονομικά μέτρα,

Προσπαθούμε να κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για να σταθούν οι επιχειρήσεις. Σε δεύτερο χρόνο θα δούμε κατά πόσο είναι εφικτό να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις μας βάσει αυτών των μέτρων, για να μπορέσουμε να γίνουμε βιώσιμοι” συμπληρώνει η κ. Αντωνακάκη, εκτιμώντας πως το πρώτο διάστημα η επισκεψιμότητα θα είναι μεγάλη. “Δεν ξέρω όμως πόσο θα κρατήσει. Μην ξεχνάτε ότι η πανδημία έχει επηρεάσει οικονομικά τους πάντες”.

Η κ. Αντωνακάκη σχολίασε και τα μέτρα που ανακοίνωσε προχθές ο πρωθυπουργός: “Δεν είναι αυτό που περιμέναμε - περιμέναμε κάτι περισσότερο. Θέλαμε κάτι περισσότερο σ’ ο,τι αφορά τα ενοίκια και ορισμένες απαλλαγές για κάποιες υποχρεώσεις που είναι δυσβάσταχτες για εμάς. Από εκεί και πέρα, στην πορεία θα φανεί το κατά πόσο θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις”.

Αν μάλιστα, “δεν υπάρξει και δεύτερο κύμα” κορωνοϊού, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου, είναι πεπεισμένη ότι “τα πράγματα θα πάνε καλύτερα”, με την πάροδο του χρόνου.

Πάντως, η κ. Αντωνακάκη δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ορισμένες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, “λόγω του ότι οι εσωτερικοί χώροι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν” καθώς επίσης κι επειδή “επίσημα δεν έχουμε κάποιες απαλλαγές, όπως τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, που είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα” .

Στο μεταξύ το απόγευμα της Παρασκευής εγκρίθηκε στη Λότζια η κοινή πρόταση που κατατέθηκε από τρεις δημοτικές παρατάξεις με τα μέτρα ανακούφισης για τους δημότες και τις επιχειρήσεις

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ