Αίτημα παράτασης για τους Δασικούς Χάρτες στην ΠΕ Λασιθίου

Αίτημα παράτασης για τους Δασικούς Χάρτες στην ΠΕ Λασιθίου
Newsroom
Newsroom

Από το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα με θέμα: Αίτημα για παράταση υποβολής Αντιρρήσεων για τους Αναρτημένους Δασικούς Χάρτες στην ΠΕ Λασιθίου:

"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της με (α.π. ΤΕΕ/ΤΑΚ 730/13-05-2022) επιστολής η οποία αφορούσε την παράταση υποβολής Αντιρρήσεων για τους Αναρτημένους Δασικούς Χάρτες στην ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου σας παραθέτουμε τα παρακάτω.

Μετά και την τελευταία παράταση για υποβολή Αντιρρήσεων για τους Αναρτημένους Δασικούς Χάρτες έως τις 15-07-2022 διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι έχει αποκλειστεί η ΠΕ Λασιθίου.

Τα προβλήματα στην ΠΕ Λασιθίου είναι πάρα πολλά και ευρέως γνωστά και αφορούν μεταξύ άλλων και σε περιοχές παλαιότερης Κτηματογράφησης όπως είναι  η περιοχή της  Ελούντας.  Είναι εντελώς ακατανόητος και ατεκμηρίωτος ο αποκλεισμός της ΠΕ Λασιθίου από αυτή την ύστατη ευκαιρία της διόρθωσης λαθών στην Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών. και ως εκ τούτου ζητούμε την ίση και ενιαία αντιμετώπιση όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Επιπλέον θα θέλαμε να τονίσουμε πως οι συνεχείς παρατάσεις από μόνες τους, δεν αποτελούν λύση του προβλήματος, καθώς εκτιμούμε ότι τα σφάλματα και η διόρθωσή τους δεν θα πρέπει να βαρύνουν οικονομικά τους πολίτες αλλά θα πρέπει να πράξει η πολιτεία τα δέοντα και τα νόμιμα, διενεργώντας τις απαιτούμενες αυτοψίες με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.

Ως Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ τονίζουμε για ακόμη μία φορά την  αναγκαιότητα της κύρωσης των Δασικών Χαρτών με συνέπεια τα  τεράστια οφέλη στην προστασία του Περιβάλλοντος και τη Χωροταξία της χώρας, όμως η παράταση υποβολής αντιρρήσεων των Δασικών Χαρτών έως 31-12-2022  είναι επιτακτική δεδομένου των συνθηκών για την διευκόλυνση των πολιτών.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας".

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ