Ακόμη ... κενά σε σχολεία του Λασιθίου

Ακόμη ... κενά σε σχολεία του Λασιθίου

Το διαχρονικό πρόβλημα των λειτουργικών κενών έθιξαν οι αιρετοί στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, τονίζοντας την ανάγκη, τα κενά να επικαιροποιούνται από το ΠΥΣΠΕ και να ζητούνται οι πραγματικές ανάγκες από το Υπουργείο.

Όπως επισημαίνουν οι αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, Αλέξανδρος Αλεξάκης και Γιάννης Πασπαράκης, α κενά που αποστέλλονται πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και έτσι υπάρχουν κενά τα οποία δεν έχουν καλυφθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς όπως στο Τμήμα Ένταξης του 3ου Νηπιαγωγείου Σητείας, στο 4ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου και στο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαύκας".

Σε περίπτωση πρόσληψης κάποιοι συνάδελφοι δεν παρουσιάστηκαν συνεπώς τα κενά αυτά παραμένουν. Άλλα κενά προκύπτουν από άδειες και έχουμε τέτοιες περιπτώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για την κάλυψη αυτών των κενών αποσπάστηκε στη Δ/νση ΠΕ Λασιθίου μια συνάδελφος.

Με ευθύνη της Δ/νσης ΠΕ Λασιθίου η συνάδελφος ουδέποτε έχει πάει να καλύψει κενό δημιουργώντας έτσι προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και της τάξης που μένει χωρίς εκπαιδευτικό.

Οι αιρετοί καλούν τη Δ/νση ΠΕ Λασιθίου να αποστέλλει άμεσα εκπαιδευτικό που όπως διατείνεται έχει αποσπάσει γι’ αυτή τη δουλειά στο γραφείο για να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση