Αλέκος Κατεχάκης: Οδήγησε το τρακτέρ σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο με κομμένο πόδι!

Ευαγγελία Καρεκλάκη
Ευαγγελία Καρεκλάκη
Αλέκος Κατεχάκης: Οδήγησε το τρακτέρ σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο με κομμένο πόδι!

Επιμένει ότι η ζωή είναι ωραία και αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία στην κάμερα του Cretalive

Ρεπορταζ: Ευαγγελία Καρεκλάκη
Κάμερα: Ανδρέας Κουλάτσογλου


Η αφήγηση του είναι συγκλονιστική. Όμως, ακόμα πιο συγκλονιστική είναι η στάση ζωής του.  Ο Αλέκος Κατεχάκης είναι ένας άνθρωπος με δύναμη ψυχής, δοτικός, ιδιαίτερα σεμνός  και αισιόδοξος.
Οι συγχωριανοί του έχουν να λένε για το σθένος του  το πρωινό της 12ης Αυγούστου του 2020. Τότε, που με ένα σύρμα προσπάθησε να σταματήσει την ακατάσχετη αιμορραγία, πήρε το κομμένο πόδι του, ανέβηκε στο τρακτέρ και οδήγησε σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο προς το χωριό για να ζητήσει βοήθεια.  
 


 

Δεν το έβαλε κάτω, δεν αφέθηκε στη μοίρα του. Η ζωή, όπως λέει χαρακτηριστικά,  είναι ωραία, πολύ ωραία, αρκεί να ξέρουμε να την ζήσουμε και να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους. Τίμια, με ψυχή!

Σαν ένα  μικρό παιδί. Πέφτεις, σηκώνεσαι, ξανά πέφτεις, ξανασηκώνεσαι. Μυρίζεις ένα κλαδί βασιλικού και χαμογελάς. Προχωράς μπροστά. Βήμα-βήμα. Και ρουφάς τη ζωή  με πάθος,  όπως εκείνος το τσιγάρο.

Και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα. Δεν κλείστηκε στους τέσσερις τοίχους. Μετακινείται με το αυτοκίνητο του, το οποίο προσάρμοσε τεχνικά στη νέα πραγματικότητα, ενώ στόχος του είναι να ξαναβγεί με το τρακτέρ στα χωράφια.

Την ισχυρή θέληση αναμφίβολα την είχε. Είχε όμως και αμέριστη υποστήριξη από συγγενείς και  φίλους, το χωριό του ολόκληρο. Είναι ευγνώμων σε όλους και φυσικά στον γιατρό του, τον κ. Κουβίδη καθώς και στην εταιρεία  Orthoway για το πρόσθετο μέλος.

Σε αυτούς τους δεκατέσσερις μήνες, αν κάτι τον ενοχλεί, είναι ο λεγόμενος ψευδής πόνος, ο πόνος φάντασμα όπως λέει, το μούδιασμα που νιώθει σε ένα πόδι που δεν υπάρχει αλλά είναι καταγεγραμμένο στον εγκέφαλο. Ωστόσο, ακόμα και αυτό το θέμα είναι απόλυτα διαχειρίσιμο με τη  βοήθεια των ιατρείων πόνου.Δείτε επίσης:

«Πήρε το κομμένο πόδι, ανέβηκε στο τρακτέρ και κίνησε για το χωριό…»


Οδήγησε με ακρωτηριασμένο πόδι το τρακτέρ μέχρι το χωριό!
 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ