Αλλάζει θέση η λαϊκή αγορά του Μασταμπά- Πού μεταφέρεται

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Μετά από 10 χρόνια στο ίδιο σημείο δρομολογείται μετακίνηση της λαϊκής

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Μασταμπά και συγκεκριμένα της οδού Παρασκευοπούλου για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς που λειτουργεί στην περιοχή, έλαβε σήμερα το "πράσινο φως", ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

Μετά από 10 χρόνια συνεχούς προσπάθειας για τη μεταφορά της λαϊκής από την οδό Παρασκευοπούλου σε διαφορετικό σημείο στο Ηράκλειο, το αίτημα των κατοίκων παίρνει το δρόμο για την υλοποίηση του.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι σε κάθε σημείο που γίνεται λαϊκή αγορά σημειώνεται αυξημένη όχληση και καθυστέρηση στην κίνηση των οχημάτων κατά την διέλευση τους από την περιοχή, για το λόγο αυτό κάθε μεταφορά καθίσταται δυσεπίλυτο πρόβλημα

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου κ. Μανώλης Χαιρέτης δήλωσε σχετικά:

«Ήταν μία από τις πρώτες μου δεσμεύσεις ότι η λαϊκή του Μασταμπά θα πρέπει να αποχωρήσει από την οδό Παρασκευοπούλου. Σε αγαστή συνεργασία με το 4ο τοπικό διαμέρισμα ζητήσαμε από την Αστυνομία να μας υποδείξει τρόπους για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής κίνησης στην περιοχή. Με οδηγίες της Αστυνομίας πώς θα στηθεί η νέα λαϊκή αγορά και για να έχουμε καλύτερη ροή της κίνησης προχωράμε στα επόμενα βήματα. Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και το προσπαθήσαμε».

Η μετακίνηση πρόκειται να γίνει στην οδό Παρασκευοπούλου αλλά από την περιοχή του Μασταμπά μεταφέρεται στην περιοχή του Ατσαλένιου, δηλαδή από την ανατολική πλευρά της λεωφόρου Ιωνίας.

Τα επόμενα βήματα σχετικά με τη μετακίνηση καθορίζονται ως εξής: η μεταφορά ανεβαίνει προς διαβούλευση για δέκα ημέρες. Μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος υποβάλλεται ξανά προς έγκριση στη Δημοτική Επιτροπή και αφού λάβει το πράσινο φως κατατίθεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι γύρω από την οδό Παρασκευοπούλου στο Μασταμπά αντιδρούν «και δικαίως διότι υπάρχει αυξημένη όχληση για πάρα πολλά χρόνια», αναφέρει ο κ. Χαιρέτης, καθώς η λαϊκή γινόταν εκεί αδιαλείπτως από το 2015, σχεδόν εδώ και δέκα χρόνια.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ