Άμεσα η απολύμανση του σχολείου μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Άμεσα η απολύμανση του σχολείου μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Ενημερώθηκε και ο ΕΟΔΥ για το επιβεβαιωμένο κρούσμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείου Κισσάμου

Την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου μετά τη γνωστοποίηση της ύπαρξης θετικού κρούσματος μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας ανακοίνωσε ο Δήμος Κισσάμου.

Στη σχετική της ανακοίνωση η δημοτική αρχή σημειώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα η απολύμανση της σχολικής μονάδας, ενώ τη διαδικασία της ιχνηλάτησης την αναλαμβάνει ο ΕΟΔΥ που έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Δήμος ενημερώθηκε μόλις χθες Σάββατο για το γεγονός. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Σε σχέση με την είδηση του κρούσματος COVID -19 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου, για το οποίο ο Δήμος ενημερώθηκε μόλις το μεσημέρι του Σαββάτου από τον διευθυντή του σχολείου, θέλουμε να γνωρίσουμε στους δημότες μας ότι θα προβούμε σε απολύμανση του χώρου του σχολείου όπως ορίζει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων σε σχολική μονάδα.

Σημειώνουμε δε, ότι την ευθύνη για την ιχνηλάτηση των επαφών και για την περαιτέρω αντιμετώπιση του θέματος έχει ο ΕΟΔΥ, τις εντολές του οποίου αναμένουμε".

Υπενθυμίζεται πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση των μελών του να μην λειτουργήσει το σχολείο μέχρις ότου ολοκληρωθεί η απολύμανση των χώρων και η ιχνηλάτηση των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ