Άμεση Δράση Ηρακλείου σε μικρούς μαθητές: «και να μη φάτε το φαγητό σας, εμείς σας αγαπάμε!»

Newsroom
Newsroom

Αστυνόμοι ενημέρωσαν τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιδρούν σε διάφορες καταστάσεις

«Και να μη φάτε  το φαγητό σας, εμάς δεν μας πειράζει. Εμείς αγαπάμε τα παιδάκια. Οι γονείς σας λένε ψέματα. Κανένα παιδάκι δεν είναι στη φυλακή!». 

Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους και αυτό τηρούν  εις το ακέραιο στις συναντήσεις τους με τους μικρούς μαθητές σχολείων του Ηρακλείου ο διοικητής της Άμεσης Δράσης, αστυνόμος Α’, Γιώργος Πικράκης, και η αστυνόμος Β’, Ειρήνη Βερεράκη.

Οι δύο αξιωματικοί βρέθηκαν την Τρίτη με περιπολικό της Άμεσης Δράσης στο δημοτικό σχολείο της Ελιάς και οι μαθητές ήταν ασυγκράτητοι από τον ενθουσιασμό.

amesi

Άπαντες μπήκαν στο περιπολικό, περιεργάστηκαν τον εξοπλισμό, ασυρμάτους, χειροπέδες, ενεργοποίησαν σειρήνες…  

Μίλησαν αρκετή ώρα με τα παιδιά, άκουσαν τις απορίες τους, τις ιστορίες τους και τα ενημέρωσαν για το πως πρέπει να ενεργούν σε διάφορες καταστάσεις π.χ όταν βρίσκονται μόνα στο σπίτι, όταν έχουν χαθεί μέσα στο πλήθος, στο σχολείο απέναντι σε συμμαθητές τους σε σχέση με συμπεριφορές εκφοβισμού.

Και οι δύο αστυνόμοι χαίρονται ιδιαίτερα τη διαδικασία και την επαφή με τα παιδιά και προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο να «σπάσουν» κατάλοιπα του παρελθόντος (ίσως και του παρόντος) καθώς ακόμα γονείς χρησιμοποιούν την Αστυνομία για να εκφοβίσουν τα παιδιά τους προκειμένου να φάνε όλο το φαγητό τους ή να είναι φρόνιμα.

«Είναι το πρώτο πράγμα που λέμε στα παιδιά και τους το λέμε ευθέως» ξεκαθαρίζει ο αστυνόμος, αναγνωρίζοντας ότι πολλοί, ακόμα και σήμερα, παρουσιάζουν την Αστυνομία σαν μπαμπούλα.

amesi

“Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και έχουμε χρέος να είμαστε δίπλα τους. Εκτός αυτού είναι και οι πιο φανατικοί θαυμαστές της Ελληνικής Αστυνομίας αφού έχουν ψυχή καθαρή και δίνουν αγάπη αυθόρμητη απλόχερα ακόμα και αν κάποιοι δυστυχώς χρησιμοποιούν την αστυνομία ως εργαλείο εκφοβισμού προς τα παιδιά τους και είναι μεγάλο λάθος αφού τα παιδιά πρέπει να βλέπουν τον αστυνομικό ως άτομο εμπιστοσύνης που θα του απλώσουν το χέρι στα δύσκολα.

Με χαρά ως Τμήμα Άμεσης Δράσης Ηρακλείου αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Ελιάς και βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις τους ώστε να μιλήσουμε στους μικρούς μαθητές σχετικά με τη φύση του επαγγέλματος του αστυνομικού, εξηγήσαμε τι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά στην καθημερινότητα τους και ήρθαν σε πρώτη επαφή με τον εξοπλισμό και τα οχήματα της Άμεσης Δράσης. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την αγάπη που πήραμε , συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στην διεύθυνση του σχολείου για το αξιόλογο έργο και καλή πρόοδο», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Διοικητής της Άμεσης Δράσης, Γιώργος Πικράκης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ