Άμεση η αντίδραση των Συλλόγων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου μετά την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης

Άμεση η αντίδραση των Συλλόγων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου μετά την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ που διέταξε την Παρασκευή, ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Κοινή ανακοίνωση για την καταγγελία 19χρονης νοσηλεύτριας ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από γιατρό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, έδωσαν στη δημοσιότητα η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Ίδρυμα.

Ενώ η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε την Παρασκευή, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευτέρης Μαρκάκης είναι ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, οι εργαζόμενοι από κοινού επισημαίνουν ότι έχουν ζητήσει από την πρώτη στιγμή την πλήρη διερεύνηση του θέματος. Παράλληλα καταδικάζουν «απερίφραστα τέτοια φαινόμενα» και, όπως τονίζουν, «Καμία ανοχή σε όλες τις μορφές εκφοβιστικών και σεξιστικών συμπεριφορών, σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στους χώρους εργασίας της δημόσιας Υγείας αλλά και όπου και αν συμβαίνουν αυτά».

Η ανακοίνωση

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Ρεθύμνου ενημερώθηκαν για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΓΝ Ρεθύμνου όπου και ζήτησαν από την πρώτη στιγμή την άμεση και πλήρη διερεύνηση του θέματος.
Έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Διοίκηση για το ζήτημα αυτό. Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια φαινόμενα. Καμία ανοχή σε όλες τις μορφές εκφοβιστικών και σεξιστικών συμπεριφορών, σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στους χώρους εργασίας της δημόσιας Υγείας αλλά και όπου και αν συμβαίνουν αυτά».

 

Δείτε επίσης

Νεαρή νοσηλεύτρια κατήγγειλε γιατρό για σεξουαλική παρενόχληση

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο
 

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ