Αναβάθμιση των σχολικών μονάδων στο Δήμο Χανίων

Αναβάθμιση των σχολικών μονάδων στο Δήμο Χανίων

Παρεμβάσεις άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ

Σε μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις και συντηρήσεις στις σχολικές μονάδες προχωράει ο Δήμος Χανίων αποκλειστικά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης «για πρώτη φορά γίνεται πράξη μια τόσο μεγάλη παρέμβαση στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Μιλάμε για έργα που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ για έργα αποκλειστικά στα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, πράγμα που δείχνει και την προτεραιότητα που έχει η δημοτική αρχή ως προς την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την αισθητική των σχολείων μας». Μάλιστα ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε και στα 8 νέα σχολικά κτίρια που θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ, για τα οποία είπε ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις. 

«Φιλοδοξούμε σε μερικά χρόνια ο Δήμος Χανίων να έχει έρθει σε ένα καλό επίπεδο στις σχολικές υποδομές του, πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και των σχολείων, αλλά και με βασικό καταλύτη την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, που δίνουν τον μεγαλύτερο αγώνα για να φέρουμε το σημαντικό έργο εις πέρας», ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης. 

«Οι εργασίες αφορούν έναν μεγάλο όγκο πάγιων αναγκών της σχολικής κοινότητας εδώ και χρόνια και πλέον προχωράμε στην ικανοποίησή τους. Οι παρεμβάσεις που “τρέχουν” αυτό το διάστημα αφορούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις, με εγκατάσταση θερμοπροσόψεων στα κτίρια,  αντικαταστάσεις κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, εγκαταστάσεις νέων μονάδων κλιματισμού κα. Παράλληλα, προχωρήσαμε στην ανακατασκευή στεγών και έκτακτη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, καθώς και βελτίωσης της προσβασιμότητας για όλους, με ράμπες και νέους ανελκυστήρες, συμπληρωματικά με τον καλλωπισμό που γίνεται στους αύλειους χώρους από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων», δήλωσε από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Βαρδάκης, ενώ τόνισε πως οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Κρήτης, με προϋπολογισμό μελέτης περίπου 8.300.000 ευρώ και γίνονται στα εξής σχολεία: 

  • σχολικό συγκρότημα Κουμπέ (3ο-4ο Γυμνάσιο και 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων) 

  • σχολικό συγκρότημα Αμπεριάς (6ο Γυμνάσιο και 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων) 

  • Γυμνάσιο Σούδας 

  • 2ο ΕΠΑΛ Χανίων (πρ.Δαίδαλος) 

Τέλος, οι εργασίες συντήρησης και οι παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” του Υπ. Εσωτερικών με προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ και για τις φετινές εργασίες, αφορά στις σχολικές μονάδες: 

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Βασίλισσα) 

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Νέα Χώρα) 

  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Χαλέπα) 

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας (Γαλατάς) 

  • 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Κυδωνίας (Σταλός)

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ