Αναβαθμίζει παιδικές χαρές ο Δήμος Μινώα

Αναβαθμίζει παιδικές χαρές ο Δήμος Μινώα

Υπεγράφη τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, από το Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση έξι (6) παιδικών χαρών στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, σε συνέχεια της υπ. αρ. 9/2020 μελέτης που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Το τελικό ποσό σύμβασης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 265.446,80€ με τη χρηματοδότηση αυτού να προέρχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», η δε διάρκεια της σύμβασης ορίζεται έως τις 31-12-2021. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η τοποθέτηση και εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού παιδικών χαρών, αστικού εξοπλισμού και δαπέδων, περίφραξης, και λοιπών υλικών για την αναβάθμιση 6 υφιστάμενων και νέων παιδικών χαρών. 

Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με τη μελέτη, θα υλοποιηθούν στις εξής παιδικές χαρές του Δήμου:

  1. Παιδική χαρά πλατείας Καστελλίου (οδός Κόρακα)
  2. Παιδική χαρά έναντι δημοτικού σχολείου Καστελλίου 
  3. Παιδική χαρά Θραψανού
  4. Παιδική χαρά εντός χώρου Δ.Α.Κ.Α. – Κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου
  5. Παιδική χαρά πλησίον Κλειστού Γυμναστήριου Αρκαλοχωρίου
  6. Παιδική χαρά εντός Παιδικού Σταθμού Αρκαλοχωρίου.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης «Με ιδιαίτερη χαρά υπέγραψα τη σύμβαση προμήθειας και τοποθέτησης σύγχρονου εξοπλισμού παιδικών χαρών προκειμένου να παραδώσουμε στους δημότες μας – έως το τέλος του έτους - έξι αναβαθμισμένες και ασφαλείς παιδικές χαρές! Στόχος μας ως δημοτική αρχή είναι η σταδιακή αναβάθμιση και βελτίωση όλων των δημοτικών παιδικών χαρών ώστε να αποτελέσουν για τα παιδιά μας - αλλά και όλους τους δημότες - φυσικούς πολυχώρους αναψυχής, περιπάτου, ψυχαγωγίας και άθλησης, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο».


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ