Αναγκαία η ενίσχυση του Βενιζελείου Νοσοκομείου με προσωπικό

Αναγκαία η ενίσχυση του Βενιζελείου Νοσοκομείου με προσωπικό

Με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος συναντήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης

Συνάντηση με την διοίκηση του Βενιζελείου πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, τονίζοντας τόσο τη συμβολή και βαρύτητα του Νοσοκομείου για την Κρήτη, όσο και τις ανάγκες ενίσχυσής του με το αναγκαίο προσωπικό.

Από την πλευρά της διοίκησης, συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνος Τερζάκης, όπως επίσης και η Διευθύντρια ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κα Κατερίνα Σφυριδάκη, ο Διευθυντής Οικονομικής Οργάνωσης κ. Γιάννης Καμπουράκης  και ο εκτελών χρέη προϊσταμένου Β' Παθολογικής κ. Ευάγγελος Θαλασσινός.

Σχετικά με το ζήτημα της Β’ Παθολογικής, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα οριστικής επίλυσης της εύρυθμης λειτουργίας της Κλινικής, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου έχει ήδη ζητηθεί η ενίσχυση με προσωπικό μόνιμο όλων των ειδικοτήτων. Σημειώνεται ότι έχει εγκριθεί και δρομολογηθεί η πρόσληψη 18 μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και η πρόσληψη 5 Νοσηλευτών και 2 Τραυματιοφορέων. Παράλληλα σύμφωνα με την ενημέρωση, υπάρχει πλάνο προσλήψεων 25 Νοσηλευτών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης μέσω επικουρικού προσωπικού. 

Κατά τη συζήτηση τονίστηκαν οι ενέργειες για την επίσπευση της ενίσχυσης με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (ιατρικού, νοσηλευτικού, λοιπού υγειονομικού προσωπικού) με βάση τον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου που όπως ειπώθηκε βρίσκεται σε τελική επεξεργασία.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συμβολή των ανθρώπων και του προσωπικού του Νοσοκομείου στην περίθαλψη της Κρήτης, τονίζοντας τη σημασία ενίσχυσης του και την περαιτέρω θωράκιση του με το αναγκαίο προσωπικό.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για επίσπευση των προσλήψεων, αλλά και στην ανάγκη συνέχισης της πολιτικής ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με όλα τα αναγκαία μέσα (προσωπικό, υλικά, εξοπλισμό) και ενάντια στις σημερινές πολιτικές απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Σημειώνεται ότι επί Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δρομολογήθηκαν και εγκρίθηκαν οι εν λόγω προσλήψεις του ιατρικού και λοιπού μόνιμου προσωπικού.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Η αναγκαιότητα ενίσχυσης της Ουρολογικής κλινικής, του Αιμοδυναμικού τμήματος αλλά και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας της καρδιολογικής κλινικής. Όπως επίσης η αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης της λειτουργίας της Ογκολογικής κλινικής και της ενίσχυσης του Αναισθησιολογικού τμήματος.

2. Η αύξηση της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στο αυξημένο έργο του.

3. Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου -  η ανάπτυξη της οποίας θα συμβάλλει καταλυτικά στην αποσυμφόρηση των υπηρεσιών αλλά και την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος της στέγασης των διοικητικών υπηρεσιών. 

4. Η αντιμετώπιση των περιστατικών υγείας εντός Κρήτης με παράλληλη μείωση όσων παραπέμπονται σε Νοσοκομεία εκτός του νησιού, ενώ έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στις διαδικασίες αντιμετώπισης έκτακτων περιστάσεων.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του σε τοπικό ραδιόφωνο της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε και σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού, δίνοντας έμφαση στα προληπτικά μέτρα και στην εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί από την επιστημονική κοινότητα, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται «ούτε αδιαφορία, ούτε πανικός» και ότι «χρειάζεται να ακούμε τους ειδικούς, οι οποίοι μάλιστα χαίρουν διεθνούς επιστημονικής αναγνώρισης».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ