Ανακάλυψε τον κόσμο της επιστήμης παίζοντας με το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ!

Newsroom
Newsroom

Πρώτη φορά ερευνητικό ίδρυμα οργανώνει εκδήλωση ανάδειξης επιτραπέζιων παιχνιδιών

Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) σας προσκαλεί την Παρασκευή 22/9 στις 16:00-22:00 και το Σάββατο 23/9 στις 10:00-19:00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου για να ανακαλύψετε τον κόσμο της επιστήμης, παίζοντας!

Για πρώτη φορά, ένα Ερευνητικό Ίδρυμα διοργανώνει μια εκδήλωση ανάδειξης επιτραπέζιων παιχνιδιών επιστημονικού θέματος, στο πλαίσιο εορτασμών για τη συμπλήρωση 40 ετών λειτουργίας του, σε συνεργασία, και με την υποστήριξη, φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του παιχνιδιού.

Η ανάπτυξη του σύγχρονου επιτραπέζιου είναι συγκλονιστική, αγγίζοντας πλέον όλες τις ηλικίες, με μεγάλη ποικιλία στη θεματολογία και στο επίπεδο δυσκολίας. Σε αυτή λοιπόν την «έκρηξη» δε θα μπορούσε ο χώρος της επιστήμης να μη βρίσκεται στο επίκεντρο ανάπτυξης κορυφαίων παιχνιδιών, τα οποία μπορούν να κάνουν τις επιστημονικές έννοιες, που συνήθως φαντάζουν δυσνόητες, προσιτές στο ευρύ κοινό και τα παιδιά.

Κάποιοι τυχεροί θα κερδίσουν, μέσω κλήρωσης, επιτραπέζια παιχνίδια και παιδικά βιβλία επιστημονικού θέματος από τους χορηγούς μας, καθώς και το λεύκωμα "Skinakas Observatory - A view to the Universe"/ «Με θέα στο Σύμπαν» με εντυπωσιακές φωτογραφίες από το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα!

Η κλήρωση θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 25/9 στις 12:00 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στον σύνδεσμο https://www.ia.forth.gr/el/public-outreach.

Ο μέγιστος χρόνος παραμονής και συμμετοχής στα επιτραπέζια είναι οι 2 ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Παναγιώτης Ευαγγελόπουλος, τηλ. 2810 394237, pevangelop@ia.forth.gr

Χορηγοί: Efantasy Ηρακλείου Games 'n' Comics, Κάισσα επιτραπέζια παιχνίδια, epitrapez.io game and hobby store, Susaeta Εκδοτική

Χορηγοί επικοινωνίας: epitrapaizoume.gr, epitrapezomania

Υποστήριξη: Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Παν/μίου Κρήτης

posterIA....

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ