Ανακοινώθηκαν τα νέα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία - Τρία στην Κρήτη

Ανακοινώθηκαν τα νέα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία - Τρία στην Κρήτη

Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας - Πότε θα γίνει η κλήρωση και πότε οι εξετάσεις

Την περαιτέρω ενίσχυση, όπως αναφέρει, του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ), με την ένταξη ακόμα 50 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά, ανακοίνωσε  το υπουργείο Παιδείας, εκδίδοντας και σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Στην Κρήτη τα νέα Πειραματικά Σχολεία που ανακοινώθηκαν είναι τρία, δύο στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά. 

Σε όλη τη χώρα, στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από σήμερα προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα, 41 και 9 αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Σχολεία πρότυπαΣύμφωνα με το Υπουρείο, τα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία επεκτείνονται πλέον σε όλη τη χώρα. Έως σήμερα Πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας «δίνουμε τη δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο σε μαθητές όλης της χώρας να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές αυτές δομές και στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών εργαλείων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, διδακτικών μεθόδων, τρόπων διοίκησης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας». 
Επίσης, σημειώνει ότι επιδιώχθηκε κατά το δυνατόν τα ΠΣ ή ΠΕΙΣ να αναπτυχθούν σε όλες τις βαθμίδες ως συνδεδεμένα σχολεία, καθώς και σε πόλεις όπου υπήρχαν Τμήματα Επιστημών και Αγωγής της Εκπαίδευσης, ώστε να συνδεθούν λειτουργικά με αυτά και να υπάρξει η δυνατότητα στενής παρακολούθησής τους.

Να σημειωθεί ότι και στην Κρήτη υπάρχουν αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς που θεωρούν πως δεν θα πρέπει να δημιουργούνται σχολεία για μία ελίτ αλλά να στηρίζονται όλα τα σχολεία που είναι υποβαθμισμένα τα τελευταία χρόνια. 

Δείτε επίσης:

Λένε «όχι» στην δημιουργία Πειραματικών σχολείων στην Κρήτη

Β. Διγαλάκης για Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Τα Χανιά να αξιοποιήσουν την ευκαιρία


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ