"Ανάσα" αλλά όχι λήξη συναγερμού στον Κρουσώνα

"Ανάσα" αλλά όχι λήξη συναγερμού στον Κρουσώνα

Η διασπορά του ιού "δεν μπορεί να προβλεφθεί", τόνισε στο Livetalks o αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης

Τέλος καλό, όλα καλά στον Κρουσώνα: Στα 257 rapid tests στα οποία υποβλήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής, βρέθηκε μόλις ένα θετικό δείγμα. Βαθιά ανάσα, όχι όμως και λήξη συναγερμού: Ο Δήμος Μαλεβιζίου παραμένει σε επιφυλακή, ζητώντας από τους πολίτες να πράξουν αναλόγως. Εγρήγορση, ενσυναίσθηση της κατάστασης χρειάζεται, και όχι πανικός.

"Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, είναι το μόνο όπλο - μέχρι να βγει το εμβόλιο - για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία" τόνισε στο Livetalks ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τα περιστατικά Covid στον Δήμο Μαλεβιζίου, Γρηγόρης Φασουλάκης.

Η διασπορά του ιού "δεν μπορεί να προβλεφθεί"  υποστήριξε ο ίδιος. "Όποιος πει κάτι με σιγουριά, θα εκτεθεί. Πάμε μέρα με τη μέρα: Βλέπουμε, ακούμε, καταγράφουν οι Υπηρεσίες".

Η εικόνα που παρουσιάζει η Κρήτη συνολικά, κρίνεται θετική από τον κ. Φασουλάκη: "Είμαστε σε μία καλή πορεία, αλλά δεν χρειάζεται εφησυχασμός!" ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Από ενημερωτικής άποψης, το θέμα έχει... εξαντληθεί, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Μαλεβιζίου. "Έχουμε δώσει πολύ μεγάλη σημασία στα μέτρα" επισήμανε ο κ. Φασουλάκης, εφιστώντας την προσοχή των συνδημοτών του.

Ο αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου, με την επιστημονική του ιδιότητα (καθότι γιατρός στο επάγγελμα), απέφυγε - τέλος - να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πιθανή ημερομηνία της άρσης των περιοριστικών μέτρων: "Είναι πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί, η επόμενη εβδομάδα είναι πάρα πολύ σημαντική" ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ