ΚΡΗΤΗ

Εντυπωσιακό βίντεο: Το νερό ρέει άφθονο στο φράγμα Αποσελέμη

Εντυπωσιακές εικόνες από τα νερά στο φράγμα και το χώνο

fragma aposelemi2

Αυξημένες ποσότητες νερού καταγράφονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου 2026 στο Φράγμα Αποσελέμη, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) ενημέρωσε ότι η εγκατάσταση βρισκόταν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να υποδεχθεί τις αυξημένες εισροές που ξεκίνησαν να καταγράφονται από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, οι εισροές αγγίζουν κατά μέσο όρο τα 20.000 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα. Η εξέλιξη αυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση των αποθεμάτων του ταμιευτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης τα αποθέματα στον ταμιευτήρα ανέρχονταν σε 1.349.998 κυβικά μέτρα, με τις σημερινές εισροές να δημιουργούν αισιοδοξία για τη βελτίωση της υδρολογικής κατάστασης.

Ο ΟΑΚ παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη του φαινομένου και την πορεία των εισροών, διασφαλίζοντας την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των υποδομών του φράγματος.

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες:

Image
fragma aposelemi4
Image
fragma aposelemi2
Image
fragma aposelemi3
Image
fragma aposelemi.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση