Αναζητούν "μπλόκο" στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το αεροδρόμιο

Αναζητούν "μπλόκο" στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το αεροδρόμιο

Λαμπρινός: Να το ξανασκεφτούν όσοι αποφασίζουν ερήμην της τοπικής κοινωνίας

Στο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Δευτέρας, η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με θέμα το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

"Δε νοείται και θα κάνουμε ότι επιβάλλεται ώστε να μην αποφασιστεί τίποτα που δε θα περιλαμβάνει τον δήμο Ηρακλείου. Θα ήταν καλό να το ξανασκεφτούν όσοι αποφασίζουν ερήμην του δήμου και της τοπικής κοινωνίας", είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην τοποθέτησή του τονίζοντας εμφατικά πως "δεν θα δεχτούμε την ερήμην μας αξιοποίηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθούν τομείς χωρίς να συμμετέχει ο δήμος". 

lamprinos

Την απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να εντάξει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στο ΤΑΙΠΕΔ, ερήμην του Δήμου Ηρακλείου και των τοπικών φορέων, ανέδειξαν με ερώτησή τους  προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και όπως αναφέρεται σε αυτή ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ  Παναγιώτης Σατμπουλίδης τόνισε σε δηλώσεις του ότι τον Οκτώβριο αναμένεται να εγκριθεί ο κατάλογος με τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στις διαδικασίες της Μονάδας Ωρίμανσης Έργων του Ταμείου και μέσα σε αυτά συμπεριέλαβε και την έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης». 

siskepsi

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι τοπικοί βουλευτές και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. 

siskepsi

 

Δείτε επίσης:

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Στο ΤΑΙΠΕΔ, ερήμην του Δήμου Ηρακλείου, το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ