Ανέβηκαν στη Δίκτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ανέβηκαν στη Δίκτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μέλη του Ε.Ο.Σ Λασιθίου

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μέλη του E.O.Σ. Λασιθίου πραγματοποίησαν ανάβαση στην κορυφή Τούμπα Μουτσούνα (1538μ.) της οροσειράς της Δίκτης. Η ανάβαση, πέραν της πανέμορφης διαδρομής είχε και έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα για το Οροπέδιο Λασιθίου και τους κατοίκους του.

Όπως σε όλη την οροσειρά της Δίκτης, έτσι και στη θέση Μούτσουνα Τούμπα - Βιργιωμένον έχει αδειοδοτηθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) απόφαση υπ' αρ. 194/2011 για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης αιολικού σταθμού ισχύος 33 MW με έντεκα (11) γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες με ύψος ρότορα 112 μέτρα!

Η κορυφή Τούμπα Μουτσούνα αποτελεί μια από τις εννέα κορυφές της οροσειράς της Δίκτης, βρίσκεται μέσα σε περιοχή NATURA 2000 στα νότιο-δυτικά του Οροπεδίου Λασιθίου πάνω από τα χωριά Ψυχρό και Πλάτη. Στην  πλαγιά - καρδιά της (1025μ.) φιλοξενεί το φημισμένο σπήλαιο Δικταίο Άντρο τόπο γέννησης του θεού Δία, και στους πρόποδες της την υπό ανασκαφή Αρχαία Πλάτα!

Ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου υπενθυμίζει ότι υποχρέωση όλων μας σήμερα είναι ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος. Η αλλαγή νοοτροπίας και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την σωτηρία του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ