Ανεμβολίαστοι οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό, στο ΠΑΓΝΗ

Ανεμβολίαστοι οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό, στο ΠΑΓΝΗ

2 από τους 18 είναι μερικώς ανεμβολίαστοι, οι υπόλοιποι δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση

Ανεμβολίαστοι είναι οι 5 ασθενείς που νοσηλεύονται σήμερα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ από τους υπόλοιπους 13 που νοσηλεύονται, 2 είναι παιδιά που βρίσκονται στην κλινική Covid παιδιών. Μεταξύ των ενηλίκων στην κλινική covid, οι ηλικίες ποικίλλουν, ξεκινώντας από τα 38 έτη και φτάνοντας ως τα 90, ενώ στη ΜΕΘ το ηλικιακό φάσμα ξεκινάει από τα 66 έτη και φτάνει στα 84.

"Σαφώς οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες" είπε στο Open, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, συγκρίνοντας την κατάσταση με τις αρχές του μήνα, όταν "στην κλινική του κορωνοϊού υπήρξε ένας ασθενής για 3 ημέρες και στη συνέχεια δεν είχαμε κανένα για 7 μέρες".

"Κλειδί" ο εμβολιασμός

Ο κ.Χαλκιαδάκης, δίνοντας το στοιχείο του εμβολιασμού που όπως τονίζουν όλοι οι ειδικοί είναι το "κλειδί" στην παρούσα φάση, ανέφερε πως από τους ασθενείς στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, και οι 5 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ από τους υπόλοιπους 13, οι 2 είναι μερικώς εμβολιασμένοι.

Όπως σημείωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, χθες, στο νοσηλευτικό ίδρυμα έγιναν 4 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, κατά την εφημερία. "Είναι ένα καλό νούμερο αν συγκρίνουμε με προηγούμενες εφημερίες που ήταν διπλάσιες οι εισαγωγές. Άλλο ένα καλό σημείο ότι μένουν για λίγες ημέρες για νοσηλεία αφού η συμπτωματολογία τους δεν είναι βαριά" - είπε ο ίδιος.


Δείτε επίσης:

334 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη - Πάνω από 150 στο Ηράκλειο 

Τρεις χωρίς μάσκα "πήραν" πρόστιμο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ