Το 4ο κύμα της πανδημίας θα χτυπήσει τις ΜΕΘ Κρήτης!

Το αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα, η αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία και η πρόβλεψη του καθηγητή

Την στιγμή που το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, τα κρούσματα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην Κρήτη.

Την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 334 νέες μολύνσεις για το νησί, 153 στο Ηράκλειο, 52 στα Χανιά, 94 στο Ρέθυμνο και 35 στο Λασίθι.

Σημειώνεται πως οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του νησιού είναι αισθητά αυξημένοι. Συνολικά, έχουμε 88 νοσηλευομένους, 8 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 5 είναι διασωληνωμένοι.

Ο καθηγητής Εντατικής και διευθυντής ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Γεωργόπουλος τονίζει πως "το 4ο κύμα της πανδημίας θα κτυπήσει σύντομα τις ΜΕΘ της Κρήτης.  Αυτό θα γίνει όταν οι ανεμβολίαστοι σχετικά νέοι θα μολύνουν κυρίως στο οικογενειακό τους περίγυρο τους μεγαλύτερους σε ηλικία (ανεμβολίαστους).  Είναι πιθανόν να δούμε εικόνες χειρότερες από αυτές της Θεσσαλονίκης (οι κλίνες ΜΕΘ είναι πολύ λιγότερες στην Κρήτη).  Η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός. Εμβολιαστείτε όσο έχουμε ακόμη ένα μικρό παράθυρο ανοικτό.  Αυτό θα κλείσει σχετικά σύντομα.  Προσωπικά ανησυχώ πολύ."

 

Δείτε επίσης:

Μείωση του ιικού φορτίου στο Ηράκλειο - Αύξηση σε Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο
 

334 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη - Πάνω από 150 στο Ηράκλειο

Νέα αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ