Ανεπιθύμητος για το ΠΑΜΕ Ηρακλείου ο Μάικ Πομπέο

Ανεπιθύμητος για το ΠΑΜΕ Ηρακλείου ο Μάικ Πομπέο

Ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

 

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ καλεί τα εργατικά σωματεία, την κάθε εργάτρια και τον κάθε εργάτη, να καταδικάσουν την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Πομπέο στη χώρα μας, να τον κηρύξουν ανεπιθύμητο. Η επίσκεψή του έχει στόχο το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην ανατολική Μεσόγειο, προωθεί την «συνεκμετάλλευση» ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου, καθώς επιδιώκεται οι θέσεις των ΗΠΑ να ενισχυθούν στον ανταγωνισμό με ΕΕ αλλά κυρίως με Ρωσία και Κίνα. Ο Πομπέο έρχεται να επιθεωρήσει την υλοποίηση του «Στρατηγικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ» που υπέγραψαν σαν μια γροθιά τόσο η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, για την αναβάθμιση της θέσης της απέναντι στους ανταγωνιστές της στην περιοχή. Η συμφωνία αυτή μετατρέπει την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, εντάσσει τη χώρα βαθύτερα ως γεωπολιτικό «μεντεσέ» των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή, γιγαντώνει το ρόλο και τη λειτουργία της βάσης της Σούδας ως ορμητηρίου πολέμου, πράγμα που -σε περίπτωση ανάφλεξης στην περιοχή- μόνο δεινά προμηνύει, ιδιαίτερα για τον τόπο μας, την Κρήτη.

Δεν είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, ούτε παράγοντες υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Οι λαοί της περιοχής, Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ιδιαίτερα καθώς παρατείνεται η ελληνοτουρκική ένταση, δεν έχουμε τίποτα μεταξύ μας να χωρίσουμε και τίποτα να κερδίσουμε από τον ανταγωνισμό των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων των χωρών μας, ή από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που διαμορφώνουν άξονες και αντιάξονες στην περιοχή. Είναι υπόθεση του κάθε σωματείου, του κάθε εργάτη η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με την εργατική τάξη να κάνει κουμάντο, κυρίαρχη στον πλούτο που παράγει. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ