Ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού και στο Ρέθυμνο

Ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού και στο Ρέθυμνο

Θετικοί διαγνώστηκαν τρεις κληρικοί - Κρούσματα και στην εκπαιδευτική κοινότητα

Εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού στο Ρέθυμνο, καθώς ανιχνεύονται νέα κρούσματα και μάλιστα σε άτομα που έχουν άμεση επαφή με κόσμο.

Σύμφωνα  με πληροφορίες που μεταδίδει το rethemnosnews.gr, τρεις κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου βρίσκονται σε καραντίνα τις τελευταίες ημέρες αφού διαγνώστηκαν να έχουν προσβληθεί από τον covid -19. Ένας εξ αυτών είναι εφημέριος στην πόλη, ένας σε οικισμό του Δυτικού Ρεθύμνου και ένας στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήπια συμπτώματα και όλοι εύχονται να περάσουν με δύναμη και αντοχές τις δύσκολες ημέρες για να επιστρέψουν υγιείς στα καθήκοντα τους.

Την ίδια ώρα ανησυχία υπάρχει και στη σχολική κοινότητα του Ρεθύμνου εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Όπως έχει γράψει ήδη το cretalive, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου έχουν κλείσει τμήματα στο:

  • 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου
  • 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου
  • 6ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου (όλο κλειστό)
  • 10ο Δημοτικό Ρεθύμνου
  • Δημοτικό σχολείο Ζωνιανών
  • Δημοτικό σχολείο Απλαδιανών

Παράλληλα με ανακοίνωση τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ανωγείων και του Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Ανωγείων προς τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αντίστοιχα εξέφρασαν την αγωνία τους για τη λειτουργία των σχολείων ζητώντας τα συγκεκριμένα σχολεία να παραμείνουν κλειστά προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών.

Χαρακτηριστικά ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Σταυράκειου Γυμνασίου Ανωγείων στην επιστολή του τονίζει:

«Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σταυράκειου Γυμνασίου Ανωγείων ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε για την ασφαλή λειτουργία της διά ζώσης εκπαίδευσης στο σχολείο μας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν επιβεβαιωθεί αρκετά κρούσματα σε μαθητές ή τους γονείς τους.

Ένας ακόμα λόγος ανησυχίας είναι η απροθυμία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να προβούν εθελοντικά σε τεστ ανίχνευσης (rapid test), γεγονός που δημιουργεί ένα κλίμα καχυποψίας και ανασφάλειας. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό γονέων φοβάται να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο για δια ζώσης εκπαίδευση. Να σημειωθεί ακόμα ότι σε πολλές οικογένειες υπάρχει μαθητής/τρια στο λύκειο, το οποίο λειτουργεί με τηλεκπαίδευση για την προστασία από την διασπορά του ιού και, ταυτόχρονα, το άλλο παιδί της οικογένειας κυκλοφορεί στο σχολείο ή μετακινείται με λεωφορείο στο μαθητικό δρομολόγιο.

Για τους παραπάνω λόγους, ως σύλλογος αιτούμαστε την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας του γυμνασίου τουλάχιστον όσο η περιφέρεια Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται ως ζώνη αυξημένου κινδύνου και επιστροφή προσωρινά στην τηλεκπαίδευση».

Αντίστοιχη επιστολή εστάλη και από τον σύλλογο γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Ανωγείων που μεταξύ άλλων τονίζει:

«Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που αφορούν γονείς που βρέθηκαν θετικοί με αποτέλεσμα οι μαθητές να παραμένουν σε 14ήμερη καραντίνα στο σπίτι, με συνέπεια να χάνουν μαθήματα και να μένουν κενά, δεδομένου της κατάστασης που βιώνουμε απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Ανωγείων.

Έχοντας γίνει κοινωνοί δεκάδων δικαιολογημένων διαμαρτυριών και ανησυχίας των γονέων για τα περαιτέρω και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών ήδη έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ότι αυτό συνεπάγεται δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας στο πρόβλημα και να μην απαιτήσουμε την άμεση εφαρμογή του αιτήματος μας. Με εκτίμηση, εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου Γονέων».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι όσο αναφορά τα Ανώγεια, σήμερα τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω καιρού με απόφαση του Δήμου Ανωγείων.

 

Δείτε επίσης:

Αρνητικό ρεκόρ νοσηλειών με κορωνοϊό στην Κρήτη - Έφτασαν τις 100

Εκτοξεύτηκε το ιικό φορτιο στην Κρήτη!

Κλειστά λόγω του καιρού τα σχολεία στα Ανώγεια

«Βροχή» τα λουκέτα σε τμήματα και σχολικές μονάδες της Κρήτης λόγω κορωνοϊού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ