Ανήσυχοι οι κάτοικοι στον Δήμο Μινώα, καταγράφουν τις ζημιές

Ανήσυχοι οι κάτοικοι στον Δήμο Μινώα, καταγράφουν τις ζημιές

Τι περιγράφει στο Cretalive ο δήμαρχος, κ. Μανώλης Φραγκάκης, προσοχή συνιστά ο Ευθ. Λέκκας

Ρωγμές σε σπίτια, σοβάδες στο δρόμο, κορνίζες, ποτήρια στο πάτωμα, ακόμα και αναφορές για μικροτραυματισμούς κατοίκων...
Από το πρωί, μετά από το σεισμό και τους μετασεισμούς, κλιμάκια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου, κλείνουν με κορδέλες σημεία σε δρόμους και σοκάκια σε Αρκαλοχώρι, Σαμπά, Χουμέρι, Αρχοντικό και Μουσούτα γιατί κρίνεται επικίνδυνη η διέλευση του κόσμου.

Σαμπάς


Ο δήμαρχος, κ. Μανώλης Φραγκάκης, αναφέρει στο Cretalive πως ο κόσμος δεν πρέπει να περνά από κάποιες περιοχές, τοποθετούνται σημάνσεις για να αποφεύγεται η κυκλοφορία.

Σαμπάς


«Υπάρχουν κάποιες ρωγμές σε κάποια παλιά κτήρια, ευτυχώς, δεν έχουμε τραυματισμούς. Νομίζω πως η κατάσταση ελέγχεται, προς το παρόν. Μετασεισμοί, βέβαια, γίνονται, ας ευχηθούμε να μην έχουμε μεγαλύτερο σεισμό», αναφέρει.
Ο Δήμος θα καλέσει κλιμάκιο μηχανικών για να εκτιμήσει την κατάσταση.

"Όχι" στην ανησυχία, "ναι" στην προσοχή!

Για τη σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο  μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε μιλήσει για την πιθανότητα σεισμού στην συγκεκριμένη περιοχή. Ξεκαθαρίζει ακόμη πως οι σεισμοί στη Θήβα δεν έχουν καμία σχέση με τον σεισμό του Ηρακλείου.

 

Τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όμως, συνιστά προσοχή σε όσους έχουν παλιά σπίτια. 

Ο ίδιος είχε προβλέψει ότι θα είχαμε σεισμό ως 5 Ρίχτερ στην περιοχή, κάτι που είχε συζητηθεί σε σχετική συνάντηση των αρμοδίων φορέων.

Όπως είπε, οι σεισμοί αυτοί δεν εμπνέουν ανησυχία, ίσως, ανησυχία υπάρχει μικρή από το γεγονός ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν παλιά και ακατοίκητα σπίτια που ούτως ή άλλως μπορεί να έπεφταν.

ρωγμή Σαμπάς

 

σεισμός

ρωγμή σεισμός

Φωτογραφία εξωφύλλου: @Νίκος Παπαδάκης

Δείτε επίσης:

Νέα σεισμική δόνηση ανησύχησε τους Κρητικούς!

 

Πολλή ανησυχία και μονάχα υλικές ζημιές, η πρώτη αποτίμηση του σεισμού
 

Τσελέντης: "Θα έχουμε μετασεισμούς αλλά δεν βλέπω λόγο ανησυχίας"

Δυνατός σεισμός ξύπνησε τους κρητικούς!
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ