Άνοιγμα σχολείων: Δεν θα αποδώσει το μέτρο των self tests, εκτιμά ο Γ.Τερζάκης

Μόλις 30-40% των παιδιών παρακολουθεί καθημερινά τα μαθήματα, είπε στο Livetalks ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας

Τουλάχιστον... επιφυλακτικός για την αποδοτικότητα του μέτρου των self tests στους εκπαιδευτικούς εμφανίστηκε μιλώντας στο Livetalks ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας και πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης. 

"Οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να βοηθήσει για να ανοίξουν τα σχολεία ο καθένας λέει «συμφωνώ» αλλά εκτιμώ ότι δεν θα έχει καμία απόδοση το μέτρο για τα self tests" τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πολλά θέματα χρήζουν εξηγήσεων και διευκρινήσεων. "Πολύ φοβάμαι ότι υπήρξε μια μεγάλη προχειρότητα και σε αυτό το επίπεδο" είπε εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει τρόπος να εξασφαλιστεί ότι όσοι το κάνουν, θα το κάνουν σωστά και θα δηλώνουν τα αποτελέσματα. 

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, υπενθύμισε με νόημα ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ζητήσει εδώ και πολύ καιρό τον εμβολιασμό δασκάλων και καθηγητών και τόνισε "ότι ενώ έχει αναγγελθεί εδώ και πολύ καιρό ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα σχολεία ειδικής αγωγής, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα"! 

terzakis
Ο κ. Γιώργος Τερζάκης 

Μόλις το 30-40% των μαθητών μας παρακολουθεί συστηματικά την τηλεκπαίδευση 

Ο Γιώργος Τερζάκης, αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τηλεκπαίδευση σημειώνοντας ότι από τα 190 παιδιά του δημοτικού σχολείο, περίπου τα 40 δεν μπορούν καθόλου να συνδεθούν λόγω έλλειψης εξοπλισμού ή δικτύου! 

Από τα υπόλοιπα 150 τα μισά, συνδέονται είτε από κινητά και tablet είτε περιστασιακά γιατί ανήκουν σε πολυμελείς οικογένειες που έχουν αυξημένες ανάγκες. 

Από το Υπουργείο Παιδείας δε δόθηκαν στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Βαρβάρας μόλις 6 tablet τα οποία ο ίδιος κλήθηκε να μοιράσει....

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα

 

 

 

Δείτε επίσης:

Τεστ κορωνοϊού και εμβόλια: τα δύο «όπλα» για την επαναλειτουργία των σχολείων

Η ημερομηνία ορόσημο για γυμνάσια - λύκεια και τα self test

"Nα οργανωθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα"

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις εμβολίων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ