Ανοίγουν τα καταστήματα, επανέρχονται κακές συνήθειες!

Οι έλεγχοι από τους επόπτες καθαριότητας γίνονται ολοένα και πιο τακτικοί

“Ας μην επιστρέψουμε στη νέα κανονικότητα μαζί με τις κακές μας συνήθειες”.
Έκκληση στους καταστηματάρχες του Ηρακλείου, που βρίσκονται σε φάση ανακαίνισης και επαναλειτουργίας των επιχειρήσεών τους, απευθύνει μέσα από το Cretalive ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Βαρδαβάς.

Τις τελευταίες ημέρες, οι εργασίες σε διάφορα μαγαζιά (εντός των ορίων του Δήμου), που ετοιμάζονται να ξανανοίξουν, είναι πυρετώδεις.

Οι στροφές... ανεβαίνουν, ωστόσο μαζί με τις προετοιμασίες, εντείνονται και οι ατασθαλίες, από ορισμένους.

Έχει παρατηρηθεί δηλαδή, έξω ακριβώς από επιχειρήσεις να σχηματίζονται μίνι χωματερές. Τα μπάζα και τα κάθε λογής απορρίμματα δεν απομακρύνονται, με συνέπεια να μην τηρούνται οι κανονισμοί καθαριότητας.

Από τη μια στιγμή στην άλλη, η ομολογουμένως πολύ καλή εικόνα που δημιουργήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, όπου η πόλη ήταν πεντακάθαρη, τείνει να χαλάσει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την πραγματοποίηση εργασιών εντός ενός καταστήματος, υποχρεούνται να απορρίπτουν τα σκουπίδια εντός ενός ιδιωτικού κάδου, κι εν συνεχεία αφού τα συγκεντρώσουν, να τα μεταφέρουν στη χωματερή του Δήμου, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο.

Οι έλεγχοι από τους επόπτες καθαριότητας γίνονται ολοένα και πιο τακτικοί, για την αποτροπή και τον περιορισμό τέτοιων φαινομένων.

Εάν μιλάμε για μικρό αριθμό σκουπιδιών, όπως ένα έπιπλο ή μία σακούλα μπάζα, τα ιδιωτικά συνεργεία έχουν τη δυνατότητα να τα αφήσουν, δωρεάν, στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου.

Η πανδημία είναι ανάμεσά μας. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Είναι μία χρυσή ευκαιρία να αλλάξουμε, όλοι, μια και καλή προς το καλύτερο” σχολιάζει ο κ. Βαρδαβάς, θέλοντας να αφυπνίσει το αίσθημα ατομικής ευθύνης των συνδημοτών του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ